«Η κοροϊδία είναι βασικό εργαλείο του πρωθυπουργού και των υπουργών του»

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το μεταναστευτικό, τις συνταγματικές αλχημείες της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μίλησε στο Action24.

Σχετικά με τη νομιμοποίηση μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα επί τουλάχιστον τρία χρόνια, η κυρία Αυγέρη ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει οτιδήποτε συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας, προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και διασφαλίζοντας τη νόμιμη εργασία, διαμονή και παραμονή των μεταναστών με το δικαίωμα της οικογενειακής συνένωσης. Εξέφρασε, ωστόσο, την άποψή της ότι πρόκειται για μια ακόμα απάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ειλικρίνεια του πρωθυπουργού.

Σχετικά με τις αναρτήσεις του υπουργού του Πακιστάν σχετικά με τη συνάντησή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον Γεωργιάδη για ψέματα και κοροϊδία, χαρακτηρίζοντάς τον ως “άνθρωπο της κυβίστησης” σχετικά με τα θέματα του μεταναστευτικού και του γάμου των ομόφυλων.

Σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η Δώρα Αυγέρη εξέφρασε ξεκάθαρη αντίθεση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια μείωσης των πόρων του δημόσιου πανεπιστημίου και τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις ως ασέβεια προς το Σύνταγμα. Ανέφερε παραδείγματα από ευρωπαϊκές χώρες που επενδύουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο και υποστήριξε ότι η στάση της κυβέρνησης αποτελεί αντίθεση προς το Σύνταγμα.

«Ξεκάθαρο το όχι μας», ήταν η απάντηση της Δώρας Αυγέρη σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο το δημόσιο πανεπιστήμιο και πολύ πιο αποδοτικό, εάν υπήρχαν περισσότεροι πόροι και προσωπικό.

Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης. Το δημόσιο πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται συνειδητά από αυτή την κυβέρνηση, η οποία έρχεται τώρα να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, κρυβόμενη πίσω από τον τίτλο μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ», σημείωσε.

Έφερε μάλιστα, ως παράδειγμα, ευρωπαϊκές χώρες που επενδύουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στη δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην κάνει το ίδιο, ακριβώς για να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα στην εμπορευματοποίηση και την κερδοσκοπία σε βάρος της δημόσιας και δωρεάν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, η ενίσχυση της οποίας κατοχυρώνεται από το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει μέσω άλλης συνταγματικής διάταξης, αυτής του άρθρου 28».

«Δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός που να δείχνουν τόση ασέβεια απέναντι σε αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, ο υπέρτατος νόμος του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δώρα Αυγέρη.

Αναφορικά με τη δέσμευση του πρωθυπουργού να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η κυρία Αυγέρη σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το νομοσχέδιο απλά για τη δημιουργία εντυπώσεων.

«Λέμε «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν είμαστε υπέρ της εργαλειοποίησης της συζήτησης. Να την αφήνει ως μια ανοιχτή συζήτηση για να πολώνεται το κλίμα και να δημιουργούνται εντάσεις και αντιδράσεις. Δεν χρειάζεται αυτό. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να φέρει τώρα τον γάμο και να μετρηθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα», τόνισε, ενώ απαντώντας σχετικά με το ό,τι θα είναι δύσκολη η κόντρα με την Εκκλησία, αλλά και σχετικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, δήλωσε:

«Δύσκολη θα είναι η κόντρα του πρωθυπουργού με την κοινοβουλευτική του ομάδα και την ακροδεξιά του.

Η εκκλησία δεν ψηφίζει στη Βουλή, δεν έχει ψήφο ο σεβασμιότατος Συμεών. Ψήφο στη βουλή έχουν οι βουλευτές.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας μάς έχει συνηθίσει σε πιο κατευναστικό λόγο. Σέβομαι την διαφορετική άποψη αυτών που σέβονται την διαφορετική άποψη και τη διαφορετικότητα. Ο Μητροπολίτης Συμεών, με τον οποίο μας συνδέει πνευματική σχέση (τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του πατέρα μου) πιστεύω ότι σέβεται τη διαφορετικότητα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ