Η «Καθημερινή» προαναγγέλλει το πολιτικό τέλος του Βασίλη Κικίλια

Η Πυθία καταγράφει

Η εφημερίδα “Καθημερινή” είχε προαναγγείλει την εκπαραθύρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.

Τώρα κάνει το ίδιο και με την περίπτωση του Βασίλη Κικίλια.

Διαβάστε το άρθρο του Σταύρο Παπαντωνίου:

Δεν πρόλαβε να χαρεί όσο θα ήθελε η κυβέρνηση την επιτυχία της βαλκανικής σύναξης στην Αθήνα, όπου σχεδόν όλα τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν στην αθηναϊκή πρωτεύουσα παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της ηγεσίας της Ε.Ε. Οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, που σε πολλές περιπτώσεις ξέφυγαν από τον έλεγχο, ανέδειξαν και πάλι παθογένειες και προβλήματα που ο κρατικός μηχανισμός και το επιτελικό κράτος αδυνατούν να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα. Το γεγονός πως η φωτιά ξέφυγε ακόμη και μέσα στην Αττική και καίει για τρίτο 24ωρο αποτελεί για την κυβέρνηση μεγάλο πλήγμα. Είναι πάντως γεγονός πως, όπως είπαν στην «Κ» πηγές που βρίσκονται στο συντονιστικό κέντρο, η φωτιά στο σημείο που ξέσπασε και με δεδομένους τους θυελλώδεις ανέμους είναι πρωτοφανούς δυσκολίας. Αυτό πάντως πολιτικά δεν μειώνει το κόστος για την κυβέρνηση, καθώς διανύουμε αισίως τον πέμπτο χρόνο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και οι παθογένειες αποδεικνύονται ακόμη ισχυρότερες των λύσεων. Εξ ου και ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κρυφτεί. Το βράδυ της Τρίτης μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τις πυρκαγιές και τα ζητήματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία.

Ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε πως «το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν την πρόθεση να ζητήσουν κάτι τέτοιο και ο πρωθυπουργός με την πρωτοβουλία του θέλησε –όπως έχει κάνει ουκ ολίγες φορές– να εμφανιστεί πως δεν σύρεται, αλλά οδηγεί ο ίδιος τις εξελίξεις για ένα θέμα που μοιάζει πλέον με ανοιχτή πληγή για την κυβέρνηση. Με δεδομένο ότι η Βουλή ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί διόλου το ενδεχόμενο η συζήτηση να προγραμματιστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, κατά την οποία αναμένεται σκληρή σύγκρουση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για άμεση απόκριση της κρατικής μηχανής αλλά και για πρωτοφανή φαινόμενα. «Η ταχύτητα απόκρισης ήταν η μέγιστη δυνατή», είπε καθώς «τα εναέρια μέσα έφτασαν 4-5 λεπτά μετά την πρώτη εστία στην Πάρνηθα». Πρόσθεσε όμως πως πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση, καθώς «το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα». Ταυτόχρονα ζήτησε να μη γίνει η Πολιτική Προστασία πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Την προτροπή Κικίλια δεν ακολούθησαν οι Δούρου – Πατούλης, καθώς η τέως περιφερειάρχης κατηγόρησε τον νυν για απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων για διάθεση υδροφόρων, με την πλευρά Πατούλη να καταγγέλλει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για συνειδητά ψέματα. «Μιλάει για πάρτι απευθείας αναθέσεων για μίσθωση υδροφόρων, όταν η ίδια ήταν αυτή που ως περιφερειάρχης μίσθωνε υδροφόρες με την ίδια ακριβώς διαδικασία», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ