Η επόμενη μέρα της αποχώρησης Καραμανλή – Τι σκέπτεται να κάνει η κυβέρνηση

Η επόμενη μέρα της αποχώρησης του Κώστα Καραμανλή από την πολιτική έχει σίγουρα αλλάξει πολλά πράγματα μέσα στο κόμμα της ΝΔ ενώ έχει βάλει νέα δεδομένα πάνω στο τραπέζι.

Η ΝΔ χάνει στη Μακεδονία από την απόσυρση Καραμανλή

Το κόμμα χάνει έναν παραδοσιακό πόλο που συγκρατούσε τις δεξιές ψήφους στην Μακεδονία. Για να καταλάβετε, στη Θεσσαλονίκη παρόλο που ο κ. Καραμανλης ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό, εντούτοις έβγαινε πρώτος σε ψήφους καθώς του βάζανε σταυρό για να δείξουν την αγάπη τους στο πρόσωπό του. Με την αποχώρηση Καραμανλή θα κάνει πάρτι ο Κυριάκος Βελόπουλος στην Βόρεια Ελλάδα. Οι δύο τους έχουν κοινούς φίλους και κοινό περιβάλλον. Γνωρίζονται από παλιά και είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει πολλούς από τους ψηφοφόρους του.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση το Περιστέρι αναφέρθηκε χθες το βράδυ στην σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Δεν ξεχνώ ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή, το 2003. Και για όσους έχουν καλή μνήμη, ίσως θυμούνται ότι η πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε μία συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω το 2003.»

Προφανώς με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει μήνυμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι τίποτα δεν άλλαξε μετά την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει αφήσει βαθιά το στίγμα του στην ΝΔ.

Το γεγονός άλλωστε ότι παρά την παρατεταμένη απουσία του Κώστα Καραμανλή από τα κοινά ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς νεοδημοκράτες δείχνει ότι η ιστορία της οικογένειας είναι βαθιά χαραγμένη στους δεξιούς ψηφοφόρους.

Ο Κ. Καραμανλης θα θελήσει αργότερα να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Κώστας Καραμανλής δεν θέλει να φύγει από την πολιτική καθώς θέλει να δικαιωθεί.
Όπως έγραψε και στην δήλωσή του «τελειώνει η κοινοβουλευτική μου διαδρομή».
Πλέον θα υπάρξουν νέες θέσεις που θα μπορέσει να αξιοποιηθεί στο μέλλον, εάν συντρέξουν οι συνθήκες.
Η μόνη θέση που θα τον ενδιέφερε είναι η προεδρία της Δημοκρατίας.
Δεν υπάρχει κανένα πλάνο να δημιουργήσει νέο φορέα καθώς δεν θα πήγαινε ποτέ ενάντια στο κόμμα που ίδρυσε ο θείος του, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε εδώ και μέρες την απόφαση του Κώστα Καραμανλή

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε εδώ και μέρες την απόφαση του Κώστα Καραμανλή. Επισημαίνουν μάλιστα ότι γι αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης του τηλεφώνησε χθες για να τον ρωτήσει τι σκοπεύει να κάνει καθώς ήθελε να προχωρήσει στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων στην Α Θεσσαλονίκης.

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός έχει βρεθεί μέχρι τώρα έξι φορές στην βόρεια Ελλάδα και όπως δείχνουν όλα αναμένεται να βρεθεί ακόμα περισσότερες φορές στην συμπρωτεύουσα….

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ