Η εξώθηση κάποιων στην έξοδο θα επιτρέψει την ανύψωση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή και η χθεσινή ήταν μια τέτοια μέρα όπου συνέβησαν όσα δεν συμβαίνουν σε ένα μήνα, με τις καταιγιστικές εξελίξεις να επιβεβαιώνουν όσους εκτιμούν ότι ουσιαστικά η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει:

Γύρω στα μεσάνυχτα ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε «διαγραφές» τριών ιστορικών και ιδρυτικών στελεχών του κόμματος, του Νίκου Φίλη, του Δημήτρη Βίτσα και του Πάνου Σκουρλέτη.

Οι εξελίξεις δείχνουν να τρέχουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς με πολλούς πλέον να αναρωτιούνται αν τα όσα συνέβησαν μέσα σε μια μέρα πόσα ακόμη θα συμβούν ως την Κεντρική Επιτροπή σε τρεις εβδομάδες…

«Ξαλάφρωμα»

Είναι σαφές, και από την κατάληξη της ανάρτησης Κασσελάκη, («υπομονή, η ελίτ φεύγει») ότι η ηγεσία είναι πεπεισμένη πως με την εξώθηση στην έξοδο των στελεχών της Ομπρέλας απελευθερώνει έρμα και πως αυτό θα επιτρέψει την ανύψωση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε ουκ ολίγα μηνύματα από τη Νέα Υόρκη λέγοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος είναι αυτός που έχει την πιο νωπή εντολή, πως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» και «σ’ όποιον αρέσει» και, τέλος, πως «δεν έχω ανάγκη να πάρω την άδεια κανενός από οποιοδήποτε όργανο».

Ουσιαστικά οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και μετά, όπου δεν υπήρξε σημείο επαφής μεταξύ ηγεσίας και εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ενώ το κλίμα εκτραχύνθηκε περαιτέρω με την διαγραφή Τζουμάκα την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα νωρίτερα από την Πέμπτη (μετά την Νέα Υόρκη μεταβαίνει στο Μαϊάμι για δύο εικοσιστετράωρα).

Μάλιστα, η πρώτη του δραστηριότητα άμα τη επιστροφή του είναι η συμμετοχή του στο Συνέδριο του Economist με πολλούς να αναρωτιούνται αν θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε με την ομιλία του στον ΣΕΒ και την αναφορά του ότι το Κεφάλαιο είναι «εργαλείο καταπολέμησης των ανισοτήτων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ