Η διπλή ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της πανδημίας

Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανησυχεί έντονα για την εξέλιξη της πανδημίας: Για το γεγονός ότι όπως αποτυπώνεται και στους αριθμούς καλπάζει ανεξέλεγκτη (χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού) και για την διαπίστωσή της ότι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη διαχείριση της κατάστασης και παραμένει άπραγη σε ρόλο παρατηρητή.

Αντιθέτως, επιλέγει να επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι επενδύει στην καταστροφή την ίδια… ώρα που σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης αν και έχει αποτύχει οικτρά συνεχίζει αλαζονικά την ψευδαίσθηση αυτάρκειας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα κυβερνητικά πεπραγμένα

Η συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χθες το απόγευμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα είχε ακριβώς αυτό το αντικείμενο. Δεκαπέντε ημέρες μετά τη συζήτηση που προκάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος στη Βουλή και δύο 24ωρα μετά την παρέμβαση του μέσω των social media για το θέμα με την οποία έκανε λόγο για συνεννόηση ώστε να ληφθούν έκτακτα μέτρα, επανέρχεται και καταθέτει την αγωνία του για τις εξελίξεις. “Η πολιτική ευθύνη τόσο για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για ό,τι έρχεται τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο κομματικό όργανο.

Σημειωτέον πως ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ανατεθεί σε μία ολιγομελή επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από πρόσωπα κοινής αποδοχής να αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατάθεση μέτρων που όλα τα κόμματα θα αποδέχονταν χωρίς να σκέφτονται το πολιτικό κόστος.

Είναι η τρίτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πρόταση για μίνιμουμ συναίνεση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να σωθούν ανθρώπινες ζωές και ο κ. Μητσοτάκης την αρνείται με χλευασμούς, αναφέρουν παράγοντες της Κουμουνδούρου που θυμίζουν ότι είχε προηγηθεί η πρόταση για ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής και σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών.

Στελέχη του κόμματος τονίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς αποτέλεσμα με μοναδικό κριτήριο το πολιτικό και μικροκομματικό όφελος. Κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι κήρυξε πολλές φορές το τέλος της πανδημίας, έστειλε μήνυμα χαλάρωσης στους εμβολιασμένους, την ώρα που είναι γνωστό ότι νοσούν και απαξίωσε τους επιστήμονες που ο ίδιος και οι υπουργοί του επέλεξαν ανακοινώνοντάς τους απλά τα μέτρα που θα λάβουν.

Στη συζήτηση που έγινε στο Πολιτικό Κέντρο τονίστηκε ότι ο Οκτώβριος έκλεισε με 1.110 θανάτους και 421 διασωληνωμένους, χθες έσπασε για πρώτη φορά το αρνητικό ρεκόρ των 5.000 κρουσμάτων και ήδη η πληρότητα στις ΜΕΘ Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλονίκης ξεπερνά το 90% με τον εμβολιασμό να έχει βαλτώσει κάτω από το 60% και το 27% των άνω των 80 ετών να μην έχει εμβολιαστεί.

“Η κυβέρνηση είχε δύο χρόνια να προετοιμάσει το ΕΣΥ, δεν το έκανε. Είχε έναν χρόνο να προωθήσει σωστά και στοχευμένα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως τόσες ευρωπαϊκές χώρες, δεν το έκανε.Είχε έναν χρόνο να προετοιμάσει θεραπευτικά πρωτόκολλα και να φέρει φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες, δεν το έκανε” ανέφερε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας πως το μόνο που έκανε ήταν να κηρύσσει ανά τρεις μήνες το τέλος της πανδημίας διαβεβαιώνοντας ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι” .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θυμίζει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε μείωση δαπανών για την Υγεία κατά 900 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό, αφήνει το ΕΣΥ να σηκώσει μόνο του το βάρος της κρίσης και να μετατραπεί σε μονοθεματικό, κι επιλέγει αντί για στοχευμένες δράσεις και καμπάνιες υπέρ του εμβολίου, να χρίσει υπουργό Υγείας έναν ακροδεξιό που διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τον σκληρό πυρήνα των αντιεμβολιαστών…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ