Η δικαιοσύνη προχωρά με αργούς ρυθμούς για το έγκλημα των Τεμπών – Πως οι συγγενείς «ζωντανεύουν» την υπόθεση

Η εμφάνιση της προέδρου του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών, σηματοδότησε την επανεκκίνηση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης για το θέμα. Παρά το γεγονός ότι το θέμα φαινόταν να έχει υποχωρήσει από την πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, οι λόγοι δεν αφορούσαν την ευαισθητοποίηση αλλά τις διαδικασίες έρευνας και απόδοσης ευθυνών.

Η εξεταστική επιτροπή είχε περιορίσει την περίμετρο των ερευνών της, συζητώντας θέματα ακόμα και για το 1997, εξαιρώντας ζωτικής σημασίας μάρτυρες. Το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κατευθύνει τις συζητήσεις μακριά από τις διοικήσεις της τελευταίας πενταετίας, εξέτασε το ενδεχόμενο αποχώρησης από την επιτροπή.

Η δικαιοσύνη προχωρά με αργούς ρυθμούς, με τις καταγγελίες για το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας να προκαλούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης μετά από δέκα μήνες. Κώστας Αγοραστός, πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, «δείχνει» άλλους υπεύθυνους για το μπάζωμα.

Η Μαρία Καρυστιανού, πέρα από τις συγκλονιστικές, γεμάτες ψυχική δύναμη, αξιοπρέπεια και ορθό λόγο, δημόσιες παρεμβάσεις της, «τρέχει» και την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι υπογραφές έχουν φτάσει σχεδόν 300.000 μέχρι στιγμής.

Ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε τον 26χρονο γιο του, Δημήτρη, στο δυστύχημα, έκανε σφοδρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Αρείου Πάγου και προσπαθεί να κινητοποιήσει όσες περισσότερες δυνάμεις (και θεσμούς) για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, που έχασε τον αδελφό του Βάιο, έχει εξ αρχής με τις παρεμβάσεις του, αναδείξει μία σειρά από πλευρές της τραγωδίας, ζητώντας με κάθε ευκαιρία να μην ξεχαστεί το θέμα.

Οι επόμενες κινήσεις, όπως οι καταθέσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κώστα Αγοραστού, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον για την περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας και την απόδοση ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ