Η γυναίκα που κατηγόρησε τον Μπάιντεν για σεξουαλική επίθεση θέλει να ζήσει στη Ρωσία

Η Τάρα Ριντ, πρώην εργαζόμενη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που το 2020 είχε κατηγορήσει τον Τζο Μπάιντεν για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να μείνει στη Ρωσία και ζήτησε να λάβει τη ρωσική υπηκοότητα.

«Είμαι ακόμα κάπως μπερδεμένη, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά», δήλωσε στο ρωσικό Sputnik ενώ καθόταν στο πλευρό της Ρωσίδας βουλεύτριας Μαρία Μπούτινα, η οποία είχε φυλακιστεί στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπείας αλλά πλέον είναι μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου.

Η 59χρονη σήμερα Ριντ εργαζόταν για τον Μπάιντεν όταν ήταν γερουσιαστής των ΗΠΑ. Το 2020, και ενώ ο Μπάιντεν διεκδικούσε την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών για πρόεδρος των ΗΠΑ, κατήγγειλε ότι το 1993, σε έναν διάδρομο του Κογκρέσου, την έσπρωξε σε έναν τοίχο και της επιτέθηκε. Ο Μπάιντεν αρνήθηκε επανειλημμένα την κατηγορία. Επίσης στην καταγγελίες της εμφανίστηκαν πολλές ανακολουθίες, για παράδειγμα δεν βρέθηκε η καταγγελία την οποία είπε ότι υπέβαλε στο Κογκρέσο μετά το συμβάν.

Η ίδια δήλωσε χθες ότι έλαβε απειλές για τη ζωή της μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών της.

Στον ρωσικό Τύπο περιγράφεται ως «συγγραφέας και δημοσιογράφος και πρώην βοηθός του Τζο Μπάιντεν».

Καθισμένη δίπλα στην Μπουτίνα, η Ριντ είπε: «Εκτιμώ πραγματικά τη Μαρία και όλους όσους μου προσφέρουν [προστασία] σε μια εποχή που ήταν πολύ δύσκολο να γνωρίζω αν είμαι ασφαλής ή όχι. Απλώς δεν ήθελα να γυρίζω σπίτι και να μπαίνω σε ένα κλουβί ή να με σκοτώσουν, που ήταν βασικά οι δύο επιλογές μου».

Η Ριντ είχε σκεφτεί πρόσφατα να καταθέσει ενώπιον των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, που προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» τον Μπάιντεν. Η απόφαση να φύγει για τη Ρωσία, όπως είπε στο Sputnik, «ήταν πολύ δύσκολη. Δεν είμαι παρορμητικός άνθρωπος. Παίρνω πραγματικά τον χρόνο μου και αναλύω τα δεδομένα».

«Και από ό,τι μπορούσα να δω με βάση τις υποθέσεις και με βάση το τι συνέβαινε και το είδος της πίεσης για να μην καταθέσω, ένιωσα ότι ενώ [οι εκλογές του 2024] ετοιμάζονται και διακυβεύονται τόσα πολλά, είμαι σχεδόν καλύτερα εδώ και απλά είμαι ασφαλής. Το όνειρό μου είναι να ζήσω και στα δύο μέρη, αλλά μπορεί να ζω μόνο σε αυτό το μέρος και αυτό είναι εντάξει».

«Επιθυμώ να ζητήσω τη ρωσική υπηκοότητα» από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε, υποσχόμενη να είναι «καλή πολίτης». «Προς τους Ρώσους αδελφούς και αδελφές μου, λυπάμαι αυτή τη στιγμή που οι αμερικανικές ελίτ επιλέγουν να έχουν μια τόσο επιθετική στάση. Απλώς να ξέρετε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες θέλουν να είμαστε φίλοι και ελπίζουν ότι μπορούμε να έχουμε ξανά ενότητα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ