Η «γραβάτα» σφίγγει την κυβέρνηση

Η «γραβάτα» σφίγγει την κυβέρνηση. Θορυβημένα εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη από την μεγάλη κινητοποίηση που είχαν χθες οι ελεύθεροι επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός εμφανιζόταν αποφασισμένος να μην υποχωρήσει ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει αρμοδίως για την αναγκαιότητα να υπάρξει φορολογικός εκσυγχρονισμός.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού φοβούνται ότι πολύ γρήγορα η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο κίνημα της γραβάτας, δηλαδή απέναντι στους ανθρώπους που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο στην πρώτη τετραετία όσο και στην δεύτερη.

Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι σε αυτή την επαγγελματική ομάδα που προέρχεται από την μεσαία τάξη στηρίχτηκε και το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο καθώς ήταν οι άνθρωποι που είχαν αντιδράσει στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που είχε προωθήσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Από τα κυβερνητικά στελέχη δεν περνά απαρατήρητη και η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη και πολλών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς όπως δείχνουν όλα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προσεγγίσει αυτή την επαγγελματική ομάδα.

Σχολιάζοντας μάλιστα την επίθεση Κασσελάκη εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Κατρούγκαλου έλεγαν ότι προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τραβήξει μία γραμμή με το παρελθόν και την μνημονιακή πολιτική που είχε ακολουθήσει στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατα την περίοδο της διακυβέρνησης του το 2015-2019.

Στελέχη της παλιάς φουρνιάς του κυβερνώντος κόμματος υπενθύμιζαν μάλιστα, ότι εξαιτίας αυτής της ιστορίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης το οποίο αντέδρασε στα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Προσθέτουν μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σπεύσει τότε να «αγκαλιάσει» το «κίνημα της γραβάτας», ενώ στις πρόσφατες εκλογές έσπευσε να εκμεταλλευτεί τη δήλωση Κατρούγκαλου για να στρέψει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι αυτή την επαγγελματική ομάδα.

Έτσι, σήμερα τα κυβερνητικά στελέχη φοβούνται ότι «η ιστορία αυτή θα κοστίσει πολύ στη ΝΔ», ενώ πολλοί βουλευτές αλλά και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος φοβούνται ότι αυτή θα αρχίσει να καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και επισημαίνουν ότι αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας δεν αποκλείεται να εκφραστεί στις ευρωεκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ