Η απίστευτη ζημία στον Ζάκερμπεργκ από το παγκόσμιο «black out» σε Facebook και Instagram

Για πάνω από μια ώρα χθες (πέντε το απόγευμα ώρα Ελλάδας) υπήρξε ένα παγκόσμιο black out σε Facebook, Instagram και Messenger.

Δισεκατομμύρια χρήστες των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης της Metα αδυνατούσαν να συνδεθούν με τους λογαριασμούς τους ενώ υπήρξε πρόβλημα και εσωτερικά στη λειτουργία των συστημάτων της εταιρείας.

Ο Κολοσσός των Facebook, Instagram και Messenger, δεν λέει προς το παρόν τίποτε περισσότερο από το ότι υπήρξε κάποιο «τεχνικό πρόβλημα» αλλά εκτός από τον τεχνικό πονοκέφαλο ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τα στελέχη της εταιρείας βίωσαν και έναν οικονομικό αφού η μετοχή της εταιρείας είχε αρχίσει να υποχωρεί στην έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου και όταν έγινε γνωστό το μπλακάουτ η υποχώρηση διατηρήθηκε και τελικά η μετοχή έκλεισε με απώλειες 1,6% που ακούγεται μεν μικρή αλλά σε πραγματικά νούμερα είναι της τάξης των περίπου 18 δισ. δολαρίων.

Εκτός από τη χρηματιστηριακή ζημιά οι αναλυτές βασιζόμενοι σε προηγούμενα μπλακάουτ στις πλατφόρμες της Metα εκτιμούν ότι το χθεσινό λόγω της έκτασης που έλαβε σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να έχει κοστίσει στην εταιρεία ένα ποσό της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων.

Τις επόμενες ώρες και μέρες να υπάρξουν νεότερες εκτιμήσεις και αναλύσεις για τις επιπτώσεις του μπλακάουτ στη Metα που αποτελεί όπως είναι κατανοητό θεμέλιο λίθο όχι μόνο του κόσμου των social media αλλά και πολλών ακόμη τομέων αφού πολλές εμπορικές και άλλες δραστηριότητες περνούν πλέον μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και οι οικονομικές ζημιές σε ένα μπλακ άουτ ακουμπούν άμεσα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και εταιρειών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...