Εύα Καϊλή: Ο άνθρωπος που την ξεμπρόστιασε μιλά για πρώτη φορά και κάνει αποκαλύψεις

Σοκαρισμένη είναι όλη η Ευρώπη με το μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε μέσα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της Εύας Καϊλή, με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «L’Echo» και «Soir».

Για τις «περίεργες» κινήσεις της Εύας Καϊλή μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Jack Parrock, ο οποίος ήταν αυτός που αποκάλυψε πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατάφερε, με κάποιον τρόπο, να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ σε ψηφοφορία στην οποία κανονικά… δεν συμμετείχε!

Συγκεκριμένα, ο Jack Parrock, ερωτώμενος για τη συλληφθείσα ευρωβουλευτή ανέφερε: «Η Εύα Καϊλή ήταν πολύ ευνοϊκή με το Κατάρ, έδινε θερμές ομιλίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, προβάλλοντας πως στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις το Κατάρ πρωταγωνιστούσε. Είχα παρακολουθήσει την επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 1η Δεκεμβρίου, είδα τα αρχεία τα οποία υπήρξαν για αυτή τη συνεδρίαση και η ψηφοφορία σε αυτή τη συνεδρίαση δείχνει ότι αυτή (η Εύα Καϊλή) ψήφισε υπέρ του Κατάρ. Υπάρχουν ένα σωρό δημόσια στοιχεία, που αποδεικνύουν την ευνοϊκή συμπεριφορά της απέναντι στο Κατάρ».
Οσον αφορά για το αν τελικά όντως η Εύα Καϊλή είχε δώσει το «παρών» στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle σημείωσε: «Εχω αρκετά άτομα που βρέθηκαν στην πρεμιέρα του παιχνιδιού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ όπου το Κατάρ έπαιξε απέναντι στο Εκουαδόρ. Αυτά τα άτομα μου επιβεβαίωσαν ότι (η Εύα Καϊλή) παρευρέθηκε στην πρεμιέρα. Ξέρω ότι κάνει περιοδείες. Για κάποιες περιοδείες υπάρχουν ντοκουμέντα, για άλλες υπάρχουν υπαινιγμοί, ότι βρισκόταν εκεί όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους, αλλά για προσωπικούς λόγους. Και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι παρευρέθηκε στην πρεμιέρα (του Παγκοσμίου Κυπέλλου)».

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ