Ετοιμάζεται για πόστο στην Ευρώπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Η κινητικότητα που επιδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο αναβαθμισμένος ρόλος που έχει εντός της ευρωπαΐκής κεντροδεξιάς επαναφέρουν τις συζητήσεις για την πιθανή πρόθεσή του να διεκδικήσει ευρωπαϊκό αξίωμα.

Σήμερα στο Βουκουρέστι αναμένεται να κλειδώσει η υποψηφιότητα της Γερμανίδας Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν για άλλη μία θητεία στην Κομισιόν, ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι αυτή η υποψηφιότητα μετά τις ευρωεκλογές ίσως να μην έχει την τύχη που αναμένεται και εκεί να εμφανιστεί ο… Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είναι πολύ πιθανό να ενδιαφέρεται να κλείσει την πολιτική του καριέρα με μια ευρωπαϊκή υψηλόβαθμη θέση ωστόσο αυτός δεν είναι άμεσος στόχος αλλά ο απότερος.

Για τα σενάρια που τον θέλουν να εγκαταλείπει τη θέση του πρωθυπουργού εν μέσω αυτής της θητείας του ο κ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει τον Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τις εξής φράσεις: «Δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω, προτιμώ να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη από το να εκπροσωπώ την Ευρώπη στην Ελλάδα».

Οι πράξεις του όμως δεν συμβαδίζουν με αυτά του τα λόγια αφού, η επίσκεψη Μητσοτάκη που οργανώθηκε με πλήρη μυστικότητα στα τέλη Ιανουαρίου μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Ζελένσκι και είναι μία ακόμα ψηφίδα στην σταθερή πρόθεση του πρωθυπουργού να φιλοτεχνήσει το προφίλ ενός ηγέτη με πανευρωπαϊκή διάσταση και αποδοχή, αδιαφορώντας προφανώς για τους κινδύνους στους οποίους βάζει (σε παγκόσμιο επίπεδο) την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητσοτάκης είναι ο δεύτερος ευρωπαίος ηγέτης μετά τον πρόεδρο Μακρόν που επισκέφτηκε την Ουκρανία σε μια κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη του πολέμου και είναι ο ηγέτης που σταθερά από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό αυτής της χώρας δεχόμενος τις ευχαριστίες και την πλήρη ικανοποίηση του αμερικανικού παράγοντα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...