ΕΡΤ: Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» για εκατομμύρια σπίτια – Τι πληρώνουν ήδη

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της εταιρείας, ετοιμάζει ένα προτεινόμενο “μποναμά” για εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ελλάδα. Η πρόταση προς την κυβέρνηση περιλαμβάνει την αύξηση της μηνιαίας εισφοράς των νοικοκυριών προς την δημόσια ραδιοτηλεόραση μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, κατά 0,5 ευρώ.

Αν υλοποιηθεί η πρόταση, το ανταποδοτικό τέλος θα αυξηθεί από 3 ευρώ σε 3,5 ευρώ τον μήνα. Συνεπώς, κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει ετησίως 42 ευρώ, αντί για τα προηγούμενα 36 ευρώ. Η πρόταση αυτή προκύπτει από την ανάγκη χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών της ΕΡΤ, όπως οι αυξημένοι μισθοί των εργαζομένων στην κορυφή της ιεραρχίας, οι εξωτερικοί συνεργάτες και οι οπτικοακουστικές παραγωγές.

Το ανταποδοτικό τέλος προς την ΕΡΤ είχε μειωθεί στα 3 ευρώ μηνιαίως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συγκυβέρνησης, και η πρόταση είναι να αυξηθεί κατά 0,5 ευρώ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...