ΕΡΤ: Καταγγελίες εργαζομένων για «λουκέτο» στην ΕΡΤ2 και κλίμα αβεβαιότητας

ΕΡΤ: Καταγγελίες εργαζομένων για «λουκέτο» στην ΕΡΤ2 και κλίμα αβεβαιότητας

ΕΡΤ: Καταγγελίες εργαζομένων για «λουκέτο» στην ΕΡΤ2 και κλίμα αβεβαιότητας. Στα κεντρικά της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, οι εργαζόμενοι, εμφανίζονται ανήσυχοι και υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώνονται από τη διοίκηση της εταιρείας για τους σχεδιασμούς της.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ, περιγράφεται μια κατάσταση περίπου αδράνειας καθώς καταγγέλλουν ότι ο πρόεδρος της, ο οποίος εκτελεί -προσωρινά εδώ και 18 μήνες- και χρέη διευθύνοντος συμβούλου, τελευταίως «δεν συγκαλεί διοικητικά συμβούλια καθώς φοβάται μήπως δεν του βγουν τα κουκιά», όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕΕ.

Η ΕΡΤ, σύμφωνα με την Ένωση των εργαζόμενων αποτελεί «τον μοναδικό ίσως δημόσιο φορέα της χώρας, στον οποίο χωρίς καμία απόφαση ΔΣ, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς απολύτως κανέναν διάλογο από 1.12.2023 ρίχνει μαύρο στο μέχρι πρότινος κανάλι του πολιτισμού, την ΕΡΤ2.

Προφανώς και οι εργαζόμενοι δεν χρειάστηκε να ενημερωθούν για το τέλος της ΕΡΤ2. Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση πως οι συνάδελφοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης στην προσπάθειά τους να είναι αρεστοί και χρήσιμοι δεν ένιωσαν καμία απολύτως ευαισθησία».

Γίνεται, μεταξύ άλλων, αναφορά για εργαζόμενους οι οποίοι διατηρούνται σε θέσεις ευθύνης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν παραιτηθεί εδώ και πολύ καιρό, τονίζοντας δε πως «σε ορισμένες γενικές διευθύνσεις δεν μιλάμε για ένα ή δύο τμήματα» και καταγγέλλουν επίσης πως η ΕΡΤ αποτελεί «ίσως τον μοναδικό φορέα που συνεχίζει να συνάπτει συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες αλλά αχρηστεύει τους δικούς της υπαλλήλους. Σε ποιον Έλληνα πολίτη που μας πληρώνει μπορούμε να εξηγήσουμε ότι δεν ταξιδεύουν σκηνοθέτες & παραγωγοί εκτός έδρας γιατί “κοστίζουν” και την ίδια ώρα πληρώνει για τρεις (3) μακιγιέρ σε μεικτή παραγωγή».

Επισημαίνεται επίσης πως η ΕΡΤ είναι «ίσως ο μοναδικός δημόσιος φορέας στον οποίο Γενικός Διευθυντής διατηρεί σε ισχύ εξώδικο σε συνδικαλιστική ένωση. Κύριε Στάγκο αλήθεια, πώς αντιλαμβάνεστε το εύλογο χρονικό διάστημα για την πλήρωση θέσεων και πώς ακριβώς κρίνετε τη μεγαλειώδη (μηδενική!) συμμετοχή σε πρόσκληση ενδιαφέροντος πλήρωσης θέσης ευθύνης;» και καταγγέλλεται ακόμη ότι «οι εισηγήσεις των προϊσταμένων για αντικατάσταση προσωπικού που συνταξιοδοτείται σε καίριες ειδικότητες της παραγωγής να αγνοούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκπομπές χωρίς διευθυντές φωτογραφίας και συντονιστές πλατό! Την ώρα που η Διοίκηση (ποια Διοίκηση άραγε;) θα χρειαστεί να καλέσει τα Σωματεία για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την ίδια ακριβώς στιγμή με πράξεις αποδεικνύει ότι το μόνιμο προσωπικό της ΕΡΤ δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα. Προτεραιότητα είναι οι εξωτερικές και μεικτές παραγωγές, οι εξωτερικοί συνεργάτες και το “φαίνεσθαι”.

Μία εικονική εν τέλει πραγματικότητα γιατί αν η ΕΡΤ πήγαινε τόσο καλά, δεν θα είχε τόσο μεγάλο πόνο ο “Ένας”, για να βγει από τις μετρήσεις. Η Ένωση Εργαζομένων δεν κρύφτηκε ποτέ. Δεν θα το κάνει ούτε και τώρα. Και επειδή μιλήσαμε και για μαύρο να υπενθυμίσουμε ότι στο τέλος ΠΑΝΤΑ νικάει το φως…».

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...