Επιστολή-κόλαφος στον Μητσοτάκη για το έγκλημα στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε βίαια τη ζωή της στο έγκλημα στα Τέμπη με ανοιχτή της επιστολή απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ζητώντας τους δικαίωση 15 μήνες πλέον μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα.

Στην επιστολή ασκείται δριμεία κριτική στα όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει, ενώ υπάρχουν και 2 σοβαρά ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να απαντήσει δημόσια «ποιοι οι λόγοι της παρέμβασης σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές» αλλά και «ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε την συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο».

Επιπλέον, κάνει λόγο για τις ενέργειες του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος με δελτία τύπου τις ημέρες εκείνες είχε αναφερθεί σε επιχείρηση «αποκατάστασης του πεδίου».

Στην επιστολή της η κ. Καρυστιανού επισημαίνει πως «η αυθαίρετη παρέμβαση στον τόπο πέριξ του δυστυχήματος, που αυτονόητα είναι και τόπος εγκλήματος, επιβεβαιώνεται και από την με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, με την οποία κρίθηκε η Προσφυγή κατά της Διάταξης περί θέσης στο αρχείο της μήνυσης που στρεφόταν, μεταξύ άλλων, και σε βάρος του κ. Τριαντόπουλου» ενώ τον καλεί να βοηθήσει το έργο της δικαιοσύνης, απαντώντας στα ερωτήματα και «θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης» αφού σε περίπτωση που «δεν το πράξετε, θα επιβεβαιώσετε για άλλη μία φορά πόσο υποτιμάτε τον ελληνικό λαό και μία μάνα».

Η κ. Καρυστιανού σχολιάζει επίσης και την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας στην υπόθεση των Τεμπών, για την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως μέχρι στιγμής «η παρέμβασή της περιορίζεται και εξαντλείται σε τηλεοπτικές δηλώσεις» και την καλεί «να τιμήσει τον θεσμικό της ρόλο και να λάβει ουσιαστική θέση επί της υπόθεσης των Τεμπών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....