Επικίνδυνες εξελίξεις: Μαχητικά του NATO αναχαίτισαν στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας πάνω από τη Βαλτική

Γερμανικά και βρετανικά καταδιωκτικά αναχαίτισαν τρία ρωσικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους αεροσκάφος αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς πέταγαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική Πολεμική Αεροπορία.

Τα τρία αεροσκάφη, δύο μαχητικά Σουχόι Su-27 κι ένα αεροσκάφος αναγνώρισης Ιλιούσιν, της σειράς Il-20, είχαν κλειστούς τους πομπούς τους που ενημερώνουν για τη θέση τους. Αναχαιτίστηκαν από καταδιωκτικά Eurofighter των δυο κρατών μελών του NATO.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δεν διαθέτουν δικούς στους στόλους καταδιωκτικών· ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εγγυάται την ασφάλεια του εναέριου χώρου των τριών άλλοτε σοβιετικών δημοκρατιών, οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία, αφότου έγιναν μέλη του το 2004.

Στις αρχές του Απριλίου, έπειτα από οκτώ μήνες, ο γερμανικός στρατός παρέδωσε την εναλλασσόμενη διοίκηση της αποστολής αυτής στον βρετανικό. Πάντως η Λουφτβάφε -η γερμανική Πολεμική Αεροπορία- θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στη RAF τον υπόλοιπο Απρίλιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1