Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει ανάσα στους πολίτες

Ανεπαρκή επιδόματα για τρεις μήνες που δεν μπορούν να ανακουφίσουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφορικά με το Fuel Pass 2, την ώρα που η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση μεταξύ κόστους καυσίμων και μισθού στην Ευρώπη και από τις ακριβότερες τιμές καυσίμων στον κόσμο.

Όπως επισημαίνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, «το επίδομα των 21,6 ευρώ τον μήνα -ή 26,6 ευρώ με χρήση ψηφιακής κάρτας- για τις ηπειρωτικές περιοχές όπου η βενζίνη βρίσκεται στα 2,5 ευρώ το λίτρο, καθώς και το επίδομα των 28,3 ευρώ τον μήνα -ή 33,3 ευρώ με χρήση ψηφιακής κάρτας- για τις νησιωτικές περιοχές όπου η βενζίνη πλησιάζει τα 3 ευρώ το λίτρο, επιβεβαιώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει ανάσα στους πολίτες που ασφυκτιούν από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα».

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται να μειώσει τις τιμές. Ενδιαφέρεται να στήσει έναν μηχανισμό προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών» τονίζει η Έ. Αχτσιόγλου κάνοντας λόγο για μάταιη προσπάθεια της κυβέρνησης καθώς «τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη του για τη ληστρική επίθεση στο εισόδημα των πολιτών που εξελίσσεται επί έναν χρόνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση την ίδια ώρα αρνείται να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ενώ ταυτόχρονα αρνείται και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, επιμένοντας στην επιδότηση της αισχροκέρδειας αντί της επιβολής πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Παράλληλα καθώς η λειτουργία των καρτέλ στην αγορά παραμένει ανεξέλεγκτη, η κυβέρνηση επιλέγει τη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

«Όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση-χορηγός των υπερκερδών, τόσο πιο γρήγορα θα ανασάνει η κοινωνία και η πραγματική οικονομία» τονίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ