Επίθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η οικονομική πολιτική δεν είναι Monopoly»

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τις προτάσεις που παρουσίασε χθες κατά της ακρίβειας, όσο και για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στο εξωτερικό εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ως προς το σκέλος του οικονομικού προγράμματος, εδώ νομίζω ο τίτλος είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Παίρνει τη σκυτάλη από τον κ. Τσίπρα ο κ. Κασσελάκης» σχολίασε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι MONOPOLY. Κι εγώ μπορώ να βγάλω ένα χαρτί, να βάλω δέκα αριθμούς αριστερά, δέκα αριθμούς δεξιά. Ο τελευταίος που το έκανε αυτό ήταν ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «από τότε, από τον κ. Τσίπρα μέχρι τον κ. Κασσελάκη, έχει μεσολαβήσει η πραγματικότητα, η σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα. Υπάρχει αυτή η λέξη, αυτή η έννοια. Η έννοια της πραγματικότητας, η οποία κατεδαφίζει τον λαϊκισμό».

Ο κ. Μαρινάκης επανήλθε στο θέμα των «αστακοκάραβων» επισημαίνοντας πως «ξεχνάει, συνειδητά, ο κ. Κασσελάκης ότι το θέμα αυτό δεν το έφερε στην δημοσιότητα ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Ν.Δ.» αλλά «ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ».

«Για να μην αυτοθυματοποιείται και ‘ηρωοποιείται’ ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης, το είπα και χτες, δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου, που και για τους influencers υπάρχουν νόμοι. Είναι ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτή, λοιπόν, η χώρα έχει κάποιους νόμους. Ένας εκ των νόμων που έχει αυτή η χώρα προβλέπει την απαγόρευση συμμετοχής, είτε ως μέτοχος, έχει μια σειρά από διατυπώσεις, στον πρόεδρο εν προκειμένω του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μόλις εκλεγεί» τόνισε.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει όχι όταν καταθέσει το Πόθεν Έσχες, αλλά σε ένα διάστημα 60 ημερών να κάνει τις ενέργειες». «Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε τους δικαστές. Το τι έχει κάνει και το τι δεν έχει κάνει ο κ. Κασσελάκης θα το αποφασίσει, θα το αξιολογήσει η Δικαιοσύνη, αλλά μην παίζει με τη νοημοσύνη μας» συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε παράλληλα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πως αλλάζει συνεχώς θέσεις. «Αν βάλει κανείς δίπλα όσα είπε χτες ο κ. Κασσελάκης που είχαμε 12 Μαρτίου, με όσα είπε την 1η Μαρτίου στον ΑΝΤ1 σε συνέντευξή του ο κ. Κασσελάκης, θα καταλάβει ότι αλλάζει θέση όπως ο προκάτοχος του με βάση τι τον συμφέρει».

Κάλεσε τέλος τον κ. Κασσελάκη «να προσέχει κάθε φορά τι λέει και να συμβουλεύεται έναν δικηγόρο, γιατί επιβαρύνει τη θέση του» αλλά και να απαντήσει: «Υπάρχουν άλλες εταιρείες; Έχει κάνει τις ενέργειες εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και, εν πάση περιπτώσει, ποιος δάνεισε τα μέσα του κόμματος του τον Δεκέμβριο;».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ