Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη ετοιμάζει από Δευτέρα το Μαξίμου – Ποιοι και γιατί έχουν αναλάβει το σχέδιο αποδόμησης

Με τα ως τώρα δεδομένα – δηλαδή, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το φαβορί για να εκλεγεί νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνηση και ΝΔ λαμβάνουν «θέσεις μάχης» για την επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, αν και ως και την ημέρα της κάλπης επισήμως τηρούν στάση μη ανάμειξης στα εσωτερικά άλλου κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Χρυσικόπουλου topontiki.gr, η προσέγγιση στο «ζήτημα Κασσελάκη» από τη ΝΔ είναι διπλή: από τη μία εκτιμάται ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα υπάρξει μια περίοδος κατά την οποία το κόμμα θα εμφανιστεί να ισχυροποιείται με ένα νέο, άφθαρτο και εν πολλοίς… άγνωστο πρόσωπο στο τιμόνι, το οποίο, μάλιστα, φάνηκε να κινητοποιεί το βάση και το οποίο κατά την προεκλογική περίοδο – αξιοποιώντας και τις δυνατότητες των social media – έδειξε ότι μπορεί να εξαπολύσει δριμείες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης.

Από την άλλη, πάλι, υπάρχει και η εκτίμηση ότι η αναταραχή που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και οι βαριές κουβέντες που ακούγονται ένθεν κακείθεν δεν θα τελειώσει μετά τις εκλογές και ότι το κόμμα θα παραμείνει σε φάση εσωστρέφειας για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ ειδικά για τον Σ. Κασσελάκη θεωρείται ότι αν εκλεγεί πρόεδρος τότε οι αδυναμίες του στην πολιτική θα φανούν σύντομα και η σύγκριση που επιχειρείται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γείρει την πλάστιγγα συντριπτικά υπέρ του πρωθυπουργού και των πολιτικών που εφαρμόζει.

Όπως και να’χει πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο Σ. Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος, από το πρωί της Δευτέρας κυβέρνηση και ΝΔ θα αρχίσουν την αποδόμησή του, με στόχο να μην του επιτρέψουν να βρει το χρόνο να προχωρήσει σε ταχεία ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη χάραξη ισχυρής αντιπολιτευτικής γραμμής.

Μάλιστα, αν ληφθεί υπόψη η κριτική που έχει δεχθεί ως τώρα, λίγο-πολύ είναι εμφανές πού θα στοχεύσουν οι επιθέσεις αυτές:

●Ένα αφήγημα, το οποίο, μάλιστα, ήδη χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, είναι ότι ο Σ. Κασσελάκης χαίρει της υποστήριξης του απερχόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και των λεγομένων «προεδρικών» στο κόμμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα είδος «μπροστινού».

● Το δεύτερο αφήγημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε τόσο από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, είναι ότι ο Σ. Κασσελάκης είναι εκπρόσωπος του «πολακισμού», μιας τάσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να συσπειρώνει μερίδα των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά λειτουργεί αποτρεπτικά για κεντρώους ψηφοφόρους.

● Σε τρίτο επίπεδο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, επιτέθηκε στον Σ. Κασσελάκη για τα όσα είπε για το Κυπριακό, μια τακτική που αναμένεται να ακολουθηθεί και στο μέλλον, με την κυβέρνηση να στοχοποιεί κάθε φράση του και να παρουσιάζει ένα αδύναμο πολιτικό προφίλ του υποψήφιου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ότι, δηλαδή, δεν έχει την απαραίτητη γνώση για τα μεγάλα ζητήματα. Μάλιστα, πάλι ο Ά. Γεωργιάδης είπε ότι ο Σ. Κασσελάκης «είναι άσχετος στην πολιτική, […] είναι ένα δημιούργημα κάποιας καλής διαφημιστικής εταιρείας», επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο την προσέγγιση αυτή.

Λίγο-πολύ το παραπάνω «πλάνο επίθεσης» δείχνει και ποια στελέχη της κυβέρνησης θα αναλάβουν την «επιχείρηση αποδόμηση Κασσελάκη» το επόμενο διάστημα, χωρίς να αποκλείεται να μπουν κι άλλοι στο παιχνίδι, ανάλογα με το πώς θα εξελίσσονται τα πράγματα. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει έντονη πόλωση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ