Εξεταστική για τα Τέμπη: Όλα τα «σφάλματα» στην έρευνα

Τέλος στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη μετά από τρεις μήνες, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την έρευνά της για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό έγκλημα.

Τόσο έλλειψη σημαντικών εγγράφων της δικογραφίας, όσο και η επίμονη άρνηση της πλειοψηφίας να δεχθεί να καταθέσουν βασικοί΄μάρτυρες, «σαμπόταραν» το έργο της επιτροπής.

Συγκεκριμένα 4 ουσιώδεις μάρτυρες δεν κλήθηκαν ποτέ προς κατάθεση:

  1. Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος Κώστας Γενιδούνιας, ο οποίος ζήτησε να κληθεί στην εξεταστική επιτροπή,
  2. ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης που ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή για τον «ορατό πλέον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας»,
  3. ο Κώστας Σπηλιόπουλος
  4. ο Χρήστος Τριαντόπουλος τον οποίο ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έχει δείξει ως υπεύθυνο για το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος

Επιπλέον η δικογραφία από την εισαγγελία εφετών Λάρισας δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των μελών της επιτροπής, ενημερώνοντας μετά από σχετικό αίτημα του Βασίλη Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ πως «το θέμα χορήγησης εγγράφων εκκρεμεί ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών Λάρισας το οποίο πρόκειται να αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν».

Η απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Τέλος, η κατόπιν εορτής κλήση του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Ο κ. Αγοραστός ο οποίος κλήθηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του και αρνήθηκε να καταθέσει, καθώς είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ