Ενώπιον της δικαιοσύνης ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε τη Δευτέρα στο Μαϊάμι, όπου θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη γνωστή υπόθεση με τα διαβαθμισμένα έγγραφα αφότου αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Βέβαια, δημοσκόπηση τον δείχνει να εξακολουθεί να προηγείται μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων υποψήφιων.

Ο Τραμπ, που παραμένει το φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές το 2024, είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα σήμερα στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας).

Κατηγορείται ότι διατήρησε στην κατοχή του διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και ότι είπε ψέματα σε αξιωματούχους που προσπάθησαν να τα ανακτήσουν. Ο ίδιος ο εκατομμυριούχος δηλώνει αθώος και έχει υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στην προεδρία.

Ο Τραμπ, που γίνεται 77 ετών, προσγειώθηκε στο Μαϊάμι με το ιδιωτικό του αεροσκάφος.

Υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από ένα γκολφ κλαμπ που ανήκει στον Τραμπ και το οποίο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, όπου και διανυκτέρευσε ο πρώην πρόεδρος.

«ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ», έγραψε ο Τραμπ στα κεφαλαία στο Truth Social προτού αναχωρήσει από το Νιού Τζέρσι.

«Πολιτικά υποκινούμενες οι κατηγορίες», πιστεύουν οι ψηφοφόροι

Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες δείχνει ότι το 81% των Ρεπουμπλικανών εκτιμά ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ είναι πολιτικά υποκινούμενες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρώην πρόεδρος εξακολουθεί να προηγείται κατά πολύ των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα.

Περίπου το 43% των ψηφοφόρων που δηλώνουν Ρεπουμπλικάνοι δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι ο υποψήφιος που προτιμά, έναντι του 22% που στηρίζει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις. Στις αρχές Μαΐου το 49% στήριζε τον Τραμπ έναντι του 19% που προτιμούσε τον ΝτεΣάντις, αλλά αυτό ήταν προτού ο κυβερνήτης της Φλόριντα εισέλθει επισήμως στην κούρσα για το χρίσμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ