«Εντός των επόμενων 48 ωρών η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία» προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του real.gr από την Ουάσινγκτον, Θανάσης Τσίτσας, επικαλούμενος δημοσίευμα του Newsweek, οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι εντός των επόμενων 48 ωρών η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία.

To επιτελείο του Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο Λευκός Οίκος, ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία εντός των επόμενων 48 ωρών, όπως μεταδίδει το Newsweek, επικαλούμενο πηγές από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. 

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια εισβολή εντός των επόμενων 48 ωρών, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ», αναφέρει το Newsweek.

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ζελένσκι επιβεβαίωσε επίσης στο Newsweek ότι ελήφθη μια τέτοια προειδοποίηση.

Η εκτίμηση του Πενταγώνου περιλαμβάνει ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμούς και χερσαία εισβολή, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Tην ίδια ώρα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα βρίσκεται από αύριο, 24 Φεβρουαρίου, για 30 ημέρες, η Ουκρανία. Την πρόταση για επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα έκανε στην ουκρανική Bουλή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;