«Ενοχοποίηση νεκρών»: Μεγάλη ένταση στην Εξεταστική για Τέμπη

Ένας νέος κύκλος έντονης διαμάχης ξεκίνησε στην ερευνητική επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη, με αιχμή την πληρότητα του ιατρικού δοσιέ του οδηγού της τραγικής συρμού.

Η ΝΔ, μέσω του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, πρότεινε τη διεξαγωγή κλειστής συνεδρίασης, μετά από αναφορές σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για τα προβλήματα υγείας του οδηγού, πρόταση που απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, παρόλο που η συνεδρίαση ήταν δημόσια, αποκάλυψε εμπιστευτικές ιατρικές πληροφορίες, αναφέροντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν στοιχεία για έναν άνθρωπο 62 ετών που κρίθηκε κατάλληλος για να οδηγεί τρένο, αφού είχε υποστεί δύο εγκεφαλικά και διαγνώστηκε με ανεύρυσμα». Τον κατηγόρησε για «ενοχοποίηση αποβιώσαντων» ο Βασίλης Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, η οποία εποπτεύει την εξέταση των ιατρικών φακέλων των μηχανοδηγών, επεσήμανε ότι ο μηχανοδηγός είχε εγκεκριμένο πιστοποιητικό από καρδιολόγο, νευρολόγο-ψυχίατρο, ΩΡΛ και οφθαλμίατρο. Παρουσίασε στην επιτροπή δύο έγγραφα από γενικό παθολόγο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τελική έγκριση, τονίζοντας ότι η ΡΑΣ δεν είναι υπεύθυνη για θέματα λειτουργίας, αλλά η εκάστοτε σιδηροδρομική εταιρεία, η οποία οφείλει να παρέχει την ιατρική γνωμάτευση στην Αρχή.

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης χαρακτήρισε τα έγγραφα ανεπαρκή, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης αναγνώρισε τις ελλείψεις τους, ζητώντας περαιτέρω έλεγχο της επάρκειάς τους από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η διαφωνία στην επιτροπή αναδεικνύει την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και την ανάγκη για διεξοδική διερεύνηση όλων των πτυχών, από την υγεία του μηχανοδηγού έως τις διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας της λειτουργίας των σιδηροδρόμων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ