ΕΛΣΤΑΤ: Έφτασε τα 31 δισ. ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Νοέμβριο

Τον Νοέμβριο του 2023, ο συνολικός τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων έφθασε τα 31 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δεδομένα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων με υποχρέωση διπλογραφικών βιβλίων ανήλθε σε 31,036 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 1% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022, όπου ο τζίρος ήταν 30,728 δισ. ευρώ.

Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Κατασκευές με άλμα 24,4%, ενώ οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών παρουσίασαν τη μικρότερη αύξηση, μόλις 0,6%. Αντιθέτως, ο τομέας Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση, φθάνοντας το 32,7%.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2023, ο συνολικός κύκλος εργασιών για τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες της οικονομίας υποχώρησε στα 120,083 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 8,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, όπου είχε φτάσει τα 131,476 δισ. ευρώ.

Η σημαντικότερη μείωση κύκλου εργασιών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2022, σημειώθηκε στον τομέα Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, με πτώση 61,0%. Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών κατέγραψαν τη μικρότερη μείωση, μόλις 0,3%. Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση στον τομέα Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων, που έφτασε στο 79%.

Αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτουν τις τάσεις και τις μεταβολές στην ελληνική οικονομία και παρέχουν σημαντικές ενδείξεις για τη διεύθυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι τομείς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ