Εκτός ελέγχου: Τώρα το Ισραήλ θέλει να επιτεθεί και στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, δήλωσε πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτεθεί στο Λίβανο, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η ημέρα της επίθεσης θα μείνει στην ιστορία».

Παράλληλα, τόνισε πως «η Χεζμπολάχ αποφάσισε να συμμετάσχει στη μάχη και πληρώνει το τίμημα γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο. Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις».

Ο υπουργός μίλησε στην μεραρχία και για τον πόλεμο ο οποίος μαίνεται εδώ και δύο εβδομάδες, προαναγγέλλοντας την χερσαία επιχείρηση ως «μια μέρα που θα εξοντωθεί η Χαμάς».

«Ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες άρχισε ένας πόλεμος εναντίον μας από τη Χαμάς στο νότο. Η πρόθεση αυτού του πολέμου ήταν να σκοτώσουν, να απαγάγουν, να βιάσουν και να βλάψουν παιδιά, επιζώντες του Ολοκαυτώματος και γυναίκες.

Επιπλέον, καταγράφηκε από κάμερα, βιντεοσκοπήθηκε και στάλθηκε για να αποτρέψει το Ισραήλ από την οργάνωση Χαμάς. Θα αντιστρέψουμε την κλίμακα κατά 180 μοίρες, η ημέρα της επίθεσης θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που άρχισε η οριστική εξόντωση της Χαμάς».

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συναντήθηκε με τον διοικητή της Μεραρχίας και με άλλους διοικητές και αξιωματικούς ταξιαρχιών, με επικεφαλής συμβουλίων στην περιοχή μάχης.

Το κράτος του Ισραήλ έκανε μια ανάρτηση στο «Χ» με ένα βίντεο για τις δύο εβδομάδες πολέμου.

«Εδώ και δύο εβδομάδες η καθημερινότητά μας έγινε εφιάλτης. Για όσους από εσάς μπορεί να έχετε ξεχάσει, να μια υπενθύμιση. Για τα θύματα, τις οικογένειές μας, την ανθρωπότητα. Είναι υποχρέωσή μας να θυμόμαστε», γράφει η σχετικά ανάρτηση.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», καταλήγει το βίντεο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ