Εκστρατεία φθοράς της γελοίας και λαομίσητης κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης επενδύουν στον ΣΥΡΙΖΑ και προετοιμάζονται για εκλογές που –κατά τους επιτελείς της Κουμουνδούρου– δεν θα αργήσουν πολύ. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει εκστρατεία αποδόμησης και πολιτικής απαξίωσης του Κυρ. Μητσοτάκη.

Τα τελευταία δραματικά γεγονότα και η αναποτελεσματική (αποτυχημένη) διαχείριση των πυρκαγιών ενίσχυσαν την εκτίμηση που υπάρχει αρκετό καιρό τώρα στα υψηλότερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση. Περιθώρια ανάκαμψης δεν υπάρχουν και θα συρθεί μέχρι τις εκλογές. Θεωρούν ωστόσο ότι καθώς η πανδημία είναι σε εξέλιξη οι πιθανότητες ο Κυρ. Μητσοτάκης να επιχειρήσει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό μέσα στο φθινόπωρο είναι ελάχιστες έως μηδενικές. Αντίθετα πιστεύουν ότι μόλις εκτονωθεί η υγειονομική κρίση ο πρωθυπουργός θα προσφύγει στη λαϊκή εντολή με την ελπίδα να ανακόψει τον κατήφορο της κυβέρνησης. Το προσδιορίζουν χρονικά για τις αρχές της άνοιξης.

Αλλαγή στρατηγικής σηματοδοτεί, στο μεταξύ, η στάση του Αλ. Τσίπρα στο ζήτημα των πυρκαγιών. Ενώ το αναμενόμενο θα ήταν να ζητήσει τις παραιτήσεις υπουργών, κρατικών λειτουργών για την αποτυχία, επέλεξε να στρέψει τα πυρά του αποκλειστικά στον πρωθυπουργό. «Βασικός υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης», είναι η μόνιμη επωδός των δηλώσεών του τις τελευταίες ημέρες.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανοποιημένος από έναν υπουργό που την ώρα που καίγεται η μισή Ελλάδα βγαίνει και δηλώνει ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε υποδειγματικά, είναι δικό του πρόβλημα», υπογράμμισε. «Δεν ζητάμε παραιτήσεις υπουργών γιατί δεν ζητάς από ένα σκιάχτρο να παραιτηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Ηλιόπουλος. Η στοχοποίηση του κ. Μητσοτάκη υπηρετεί ένα βασικό σχέδιο που έχουν εκπονήσει στην Κουμουνδούρου και το οποίο «λέει» ότι αν πληγεί το προφίλ του πρωθυπουργού θα επιταχυνθεί η αποδόμηση της κυβέρνησης, δεδομένου ότι αυτός είναι το «ισχυρό χαρτί».

Με το σκεπτικό αυτό το επόμενο διάστημα ηγεσία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να βάλλουν προσωπικά κατά του πρωθυπουργού για όλα τα μεγάλα θέματα. Και με τη… βεβαιότητα ότι «αν καταρρεύσει εκείνος θα παρασύρει μαζί του και την κυβέρνηση».

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ