Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η νοοτροπία του Ολυμπιακού – Σάλος για τη διαδήλωση κατά της αστυνομίας ενώ ο αστυνομικός που έχασε το πόδι του χαροπαλεύει

Ο αστυνομικός έχασε το πόδι του και χαροπαλεύει, με το σωματείο του Πειραιά χωρίς ίχνος ανθρωπιάς να επιλέγει αυτή τη στιγμή για να προσκαλέσει σε συγκέντρωση στου Ρέντη για να συζητηθεί… η αντίδραση και οι νομικές ενέργειες κατά της στάσης της αστυνομίας.

Διαβάστε τι γράφει το sdna.gr:

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η νοοτροπία του Ολυμπιακού. Εκεί που σταματά κάθε λειτουργία ανθρώπινου αισθήματος, εκεί που πλέον ακόμη και τα λόγια στερεύουν. Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός ασταμάτητα συνεχίζει να προκαλεί την ανθρωπιά και την κοινωνία. 

Δυστυχώς ο 31χρονος αστυνομικός έχασε το πόδι του και οι γιατροί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή. Μετά από τόσες μέρες, από εκείνη την τραγική στιγμή στου Ρέντη. Δίπλα στο κλειστό του Ολυμπιακού. Εκεί όπου οπαδοί του σωματείου επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και δυστυχώς ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα. 

Η είδηση αυτή ανατρίχιασε και έφερε κόμπο στο λαιμό κάθε ανθρώπου. Εξαίρεση… όσοι αποφασίζουν για το σωματείο που ονομάζεται Ολυμπιακός. Αυτή τη μέρα επέλεξαν για να ενημερώσουν πως την Τετάρτη στο κλειστό του Ρέντη-σχεδόν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης δηλαδή-θα υπάρξει συνάντηση για να συζητηθεί η «ηθική, ψυχική και σωματική ταλαιπωρία που αδικαιολόγητα υπέστησαν από τις πρωτοφανείς αστυνομικές πρακτικές» όσοι προσήχθησαν μετά την εγκληματική ενέργεια κατά του 31χρονου. 

Ο λόγος; «Συντονισμός περαιτέρω νομικών ενεργειών για την αποκατάσταση σωματικών και ηθικών βλαβών των φιλάθλων». Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Την ημέρα που ακρωτηριάστηκε το πόδι ενός 31χρονου ανθρώπου και μακάρι αυτό να σώσει τη ζωή του, το σωματείο του λιμανιού προκαλεί κάθε ανθρώπινο αίσθημα και ένστικτο. 

Μάλιστα αναφέρεται πως υπήρξαν… δεκάδες αιτήματα φιλάθλων στα οποία ανταποκρίνεται ο σύλλογος. Όσοι ήταν χθες και στον αγώνα της ομάδας βόλεϊ περίπου. Γιατί δεκάδες πήγαν κι εκεί. Κάτι που φανερώνει και πως βλέπει η πλατιά μάζα των Ολυμπιακών αυτή την υπόθεση. Δεν πήγαν ούτε εκείνοι που φωνάζουν «κράτος είναι ο Ολυμπιακός». 

Όσοι έχουν συλληφθεί ή θα συλληφθούν για την επίθεση, όπως ο 18χρονος που ομολόγησε πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα, προφανώς θα μπορέσουν να εκπροσωπηθούν απ’ τους συνηγόρους τους. Ίσως για τον Ολυμπιακό ακόμη κι αυτοί να αξίζουν… αποκατάσταση ηθικών και σωματικών βλαβών. 

Η μόνη συγκέντρωση στο Ρέντη που θα ήταν ηθικά αποδεκτή, θα περιελάμβανε διάθεση συγκέντρωσης χρημάτων για τον 31χρονο αστυνομικό. Αυτόν που λόγω κάποιων Ολυμπιακών έχασε το πόδι του. Γιατί όχι να συσταθεί και μια επιτροπή να πάει γονατιστή να ζητήσει συγγνώμη στην οικογένειά του για όσα έχει αναφέρει μέχρι τώρα μέσω ανακοινώσεων και συνεντεύξεων Τύπου. 

Ο κατήφορος είναι ατελείωτος. Ο ευτελισμός του σωματείου λόγω των αποφάσεων… υπεράσπισης μιας ηθικής που είναι διαρκώς απούσα, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Το σόου της συγκέντρωσης και όσοι συμμετάσχουν σε αυτό, αποτελεί κοινωνική ντροπή. Μία ακόμη… Με υπεύθυνους όχι μόνο όσους το οργανώνουν αλλά και όσους το επιτρέπουν διά της ανοχής. Σε ποιο άλλο σωματείο της χώρας θα τολμούσαν όχι να το πράξουν αλλά έστω να το σκεφτούν χωρίς να υπάρχει λαϊκή κατακραυγή από τον ίδιο τον κόσμο της ομάδας; 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ