Την ερχόμενη εβδομάδα κι μετά την επιστροφή του από το Μόναχο, όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα πάρει μέρος στην ετήσια Διάσκεψη Ασφάλειας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών.
Οι πληροφορίες λένε ότι μαζί με τους συνεργάτες του θα εκτιμήσει το κατά πόσον τα μέτρα που έχει εξαγγείλει όλο το τελευταίο διάστημα θα έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην κοινωνία.
Με βάση αυτό το συμπέρασμα θα αποφασίσει εάν οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν τον Απρίλιο ή εάν θα πρέπει να πάρουν μία μικρή παράταση ενός μήνα και οι πρώτες εκλογές να γίνουν τον Μάιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τρέχουν μετρήσεις προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη αποτίμηση του κοινωνικού αντίκτυπου όλων των μέτρων που εξήγγειλε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Μητσοτάκης.
Μέχρι τότε πάντως η κυβέρνηση επιχειρεί με επιδόματα και παροχές να συγκρατήσει τους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους προκειμένου να μην αναζητήσουν άλλη πολιτική στέγη .
Μόνο που απ’ ότι φαίνεται υπάρχει ένα παράγοντας ο οποίος δεν μπορεί να ελεγχθεί και ο οποίος αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον δρόμο για της κάλπες. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ο οποίος έφτασε και πάλι στο 15,4% γεγονός που σημαίνει ότι τα οποία επιδόματα δίνονται γίνονται καπνός με το που ο πολίτης θα μπει στο σούπερ μάρκετ.
Όπως σημειώνουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «με την ακρίβεια να καλπάζει τα οποία χρήματα δίνονται είναι σαν να πηγαίνουν σε ένα κουβά δίχως πάτο.»
Μέσα σε αυτό το σκηνικό το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις όλων των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τα αιτήματα τους.
Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε χθες στην συνάντηση με τους καλλιτέχνες να κάνει κάποια βήμα πίσω προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις τους.
Το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα σε όλα τα θέατρα της χώρας οι ηθοποιοί διάβαζαν κείμενο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης ενώ με τις κινητοποιήσεις τους και τις καταλήψεις κτηρίων δημιουργήθηκε στην κοινωνία η εντύπωση ενός δυναμικού κινήματος αντίστασης θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου παρά τις διαβεβαιώσεις της Λίνας Μενδώνη ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι δημοσιεύματα έδειχναν ως υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή τον υφυπουργό Πολιτισμού Νίκο Γιατρομανωλάκη παρά το γεγονός ότι το θέμα το διαχειριζόταν η κ. Μενδώνη.
Σχολιάζοντας την κατάσταση αυτή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έλεγαν ότι προφανώς «κάποιοι ή κάποιες επιχειρούν να διώξουν από πάνω τους τον μουτζούρη»…
Ο καλλιτεχνικός κόσμος εμφανίστηκε ωστόσο επιφυλακτικός για την πορεία της υπόθεση2 και οι εκπρόσωποι του τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να υπάρχουν έμπρακτες αποφάσεις.