Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης: Κλείνει μέτωπα, δίνει λεφτά, πατάει «γκάζι» στις… κάλπες

Άρωμα… ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων αναδίδει πλέον το πολιτικό σκηνικό, καθώς όλες οι κινήσεις του πρωθυπουργού συντείνουν στην εκτίμηση ότι αφενός ο κύβος για τις πρόωρες εκλογές έχει ριφθεί, αφετέρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να πατήσει «γκάζι» στις πολιτικές εξελίξεις.

Η «σπουδή» της κυβέρνησης να ανακοινώσει μέσα σε δύο μόλις ημέρες ρυθμίσεις και παρεμβάσεις για συνταξιούχους, αγρότες αλλά και υπερχρεωμένους επιχειρηματίες οδηγεί πολλούς πολιτικούς παρατηρητές στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να διαλύσει την πολιτική εκκρεμότητα, που πλέον αποτελεί ένα σύννεφο αβεβαιότητας το οποίο πλανάται πάνω από τη χώρα.

Οικονομικό κόστος

Βεβαίως, είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε να φτάσει όσο πιο κοντά στον Ιούνιο μπορεί για δύο λόγους: πρώτον, για να επικαλεστεί την «θεσμική προσήλωση» που επέδειξε και την εξάντληση της τετραετίας και, δεύτερον για να διασφαλίσει ότι οι νέοι, στους οποίους η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα, θα βρίσκονται είτε σε διακοπές, είτε στα νησιά εργαζόμενοι για… σεζόν. Και, άρα, μακριά από τις κάλπες. Συν τοις άλλοις, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει γίνει κοινωνός σοβαρού προβληματισμού από οικονομικούς παράγοντες και στελέχη του τουρισμού αναφορικά με την αβεβαιότητα για την οικονομία που προκαλεί η πολιτική εκκρεμότητα. Συνέδρια εκκρεμούν και εξαρτώνται από τις ημερομηνίες των εκλογών, πολλές κρατήσεις ακόμη δεν έχουν διεκπεραιωθεί, ενώ οικονομικά projects και «ώριμες» επενδύσεις έχουν «παγώσει», με τους αρμόδιους επενδυτές να περιμένουν πρώτα να τροχοδρομήσει στην προεκλογική περίοδο η Ελλάδα. Τούτου δοθέντος, αλλά και με δεδομένο το «νέφος θετικών ειδήσεων» που επιδιώκει να δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλες οι κινήσεις του συγκλίνουν προς την στρατηγική των τελευταίων προετοιμασιών πριν τις τελικές ανακοινώσεις.

Κινήσεις και σχέδιο

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει απλώς ανοίξει τον «κουμπαρά» μοιράζοντας αφειδώς προεκλογικό χρήμα. Συν τοις άλλοις, βλέπουμε ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει να κλείσει και ανοιχτά μέτωπα -εξ ού και χθες υποχώρησε έπειτα από δύο μήνες κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών και αποφάσισε, εκών άκων, να τούς ανοίξει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και να παρέμβει ο ίδιος πυροσβεστικά ώστε να εκτονωθεί η ένταση. Παραλλήλως, απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να «απαντήσει» στην προχθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha εμφανιζόμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ: εκεί, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να δώσει το στίγμα των προθέσεών του, με έναν έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, αναφορικά με το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα, αλλά και το πότε θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ