Είναι επίσημο: Ποιον στηρίζει ο Πέτρος Ευθυμίου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (pic)

Με μια ανάρτηση στα social media όπου παραθέτει άρθρο του σε εφημερίδα, ο Πέτρος Ευθυμίου, πρώην βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Χάρη Δούκα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι κάθε πολιτικό στέλεχος έχει υποχρέωση να τεκμηριώνει δημόσια τις επιλογές του και τεκμηριώνει ο ίδιος τη δική του ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι ο game changer, εκείνος εκ των υποψηφίων που μπορεί «να αλλάξει το παιγνίδι».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Πιστεύω ότι κάθε πολιτικό στέλεχος έχει υποχρέωση να τεκμηριώνει δημόσια τις επιλογές του. Σήμερα στα ΝΕΑ τό άρθρο μου για την σημασία της εκλογής της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και γιατί στηρίζω τον Χάρη Δούκα.

Το «κλειδί» της επιλογής

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης στο ΠΑΣΟΚ, ένα χαρακτηριστικό δημιουργεί αίσθηση: παρά τις πλαγιοβολές όλων έναντι όλων των θεωρούμενων ισχυρών υποψηφίων, ο επίμονος, ταυτόσημος, κεντρικός στόχος είναι μόνον ο Χάρης Δούκας. Την ίδια στιγμή, τα «τρολς» της Νέας Δημοκρατίας ασχολούνται αποκλειστικά και με λυσσαλέο τρόπο, μόνο με τον Χάρη Δούκα.

Βεβαίως, όλα αυτά, εμπεδώνουν στους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες την πεποίθηση, ότι ο game changer, εκείνος εκ των υποψηφίων που μπορεί «να αλλάξει το παιγνίδι» είναι ο Χάρης Δούκας. Οι αντίπαλοί του, από αυτή την σκοπιά, του κάνουν ένα κοινό δώρο.

Επιπλέον, σε κανέναν πολίτη δεν αρέσουν τα χτυπήματα «κάτω από την ζώνη», όπως πρόσφατα η σιωπή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στις φρενήρεις καταγγελίες ότι ο Χάρης Δούκας, άφησε ως Δήμαρχος, απροστάτευτη την πόλη από τις βροχές. Όλοι ξέρουν, αλλά σιωπούν, ότι παρά την τέλεια σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό και την στέρηση αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση προς τον Δήμο, παρά τον τελευταίο νόμο Μητσοτάκη ότι από 1ης Μαίου 2024 η αρμοδιότητα καθαρισμού των φρεατίων περνάει στην ΕΥΔΑΠ, ο Δήμαρχος έδρασε έγκαιρα, προληπτικά, και, απολύτως αντιγραφειοκρατικά. Πέρυσι, το αντίστοιχο διάστημα, ο Δήμος είχε καθαρίσει 7.685 φρεάτια. Φέτος, με εντολή του Δούκα, καθαρίστηκαν 14.700 φρεάτια, ανήκαν δεν ανήκαν στην ευθύνη του Δήμου. Αυτή η σιωπή μπροστά στην αλήθεια, εκθέτει όσους την μετέρχονται.

Τυχαίνει να γνωρίζω καλά πολιτικά όλους τους υποψηφίους, και πολλούς προσωπικά. Τιμώ τις ικανότητες όλων και τη νομιμότητα της φιλοδοξίας τους να ηγηθούν. Όμως, το «κλειδί» της επιλογής της νέας ηγεσίας, βρίσκεται τελικά, στην δυνατότητα, οι αρετές της ηγεσίας με βάση το πρόγραμμα, να πείσουν, να εμπνεύσουν την κοινωνία, να φέρουν πίσω όσους απογοητεύθηκαν από την πολιτική και επέλεξαν την αποχή. Και η νέα ηγεσία να «μιλά», να διαλέγεται με τις νέες γενιές, που μεγάλωσαν με βαθιά δυσπιστία στην πολιτική και τους πολιτικούς, ώστε όλα αυτά τα ρεύματα να συρρεύσουν στο ΠΑΣΟΚ, σε μια πλειοψηφική προοπτική.

Από τους φερόμενους ως «ισχυρούς» υποψηφίους, εκείνος που προκαλεί ορατά την πειθώ ότι μπορεί να διευρύνει τις τάξεις του Κινήματος, εκείνος που με τις θέσεις του, την δράση του και στην επαφή με τον κόσμο ταυτίζεται με κινηματικά χαρακτηριστικά, είναι ο Χάρης Δούκας. Και όσοι υποστηρίζουν ότι ως Δήμαρχος δεν μπορεί να είναι αρχηγός, δεν κατανοούν ότι με τη διπλή του ιδιότητα θα έχει μεγαλύτερη δύναμη, άρα καλύτερα αποτελέσματα και στις δύο θέσεις ευθύνης.

Η λυσσαλέα επίθεση των νεοδημοκρατικών «τρολς» απέναντι στον Χάρη Δούκα, εξηγείται γιατί στο πρόσωπό του ξυπνά ο αρχέγονος φόβος ότι θα ξαναβρούν απέναντί τους το ρωμαλέο πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ των ρήξεων και των μεταρρυθμίσεων, για μια ανταγωνιστική και όχι αφελληνισμένη ελληνική οικονομία, για ένα κοινωνικό κράτος και όχι για ένα πάρτι ιδιωτών, για ένα λειτουργικό και όχι πελατειακό κράτος. Γιατί ρητά ο Χάρης Δούκας πήρε αποστάσεις από την σοσιαλδημοκρατία που συμβιβάστηκε. Γιατί συντάσσεται με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη που ξαναβρίσκουν τις «σταθερές» που άλλαξαν την Ευρώπη και την Ελλάδα όταν εφαρμόστηκαν.

Επιλέγω τον Χάρη Δούκα για ένα ΠΑΣΟΚ κινηματικό, πλειοψηφικό, των ρήξεων και των μεγάλων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που το στηρίζει όχι μόνον με την επιστημοσύνη του (καθώς το Χάρβαρντ τον κατατάσει στο 2% παγκοσμίως στην επιδραστικότητα των θέσεών του) αλλά γιατί το ακέραιο ήθος του συνδυάζεται με την πίστη σε αρχές και την ψυχή, που δίνει πνοή στις θέσεις. Μόνον έτσι γίνονται οι ανατροπές».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ