Σάλος ξέσπασε μετά τα όσα είπε ο Πέτρος Ευθυμίου για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Πέτρος Ευθυμίου μίλησε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και για τη χαρακτηριστική φράση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη που απασχόλησε αρκετά την ειδησεογραφία και τα κομματικά επιτελεία.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι από τη φύση του, από την παράδοσή του κόμμα εξουσίας» τόνισε ο Πέτρος Ευθυμίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Επίλογος».

Ενώ σε σχετική ερώτηση του Απόστολου Μαγγηριάδη, σύμφωνα με την οποία ο κ. Ευθυμίου είχε απευθυνθεί στον κ. Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου λέγοντας ότι όποιος προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα στο Πεντελικό καταλήγει πολιτικός νάνος σαν τον Αλέξη Τσίπρα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε:

«Είπα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε διοικητισμούς στην πολιτική. Ότι τελευταία φορά στο ΠΑΣΟΚ διοικητισμός εκδηλώθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν 34 χρόνια στο Πεντελικόν. Όταν είχε προτείνει τον Άκη Τσοχατζόπουλο για γραμματέα. (…) Μια σειρά στελεχών είχε αντιδράσει και προκειμένου να επιβάλει τον Άκη Τσοχατζόπουλο είχε απειλήσει με σκληρή γλώσσα ότι υπάρχουν τυχοδιώκτες κλπ και όχι απλώς διαγραφές, ότι θα διαλύσει το κόμμα για να φτιάξει καινούργιο

Με πολύ σκληρή γλώσσα. Αυτό δεν έχει επαναληφθεί στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που σημείωσα είναι ότι πρέπει πάντα να έχεις υπόψη σου τη διαφορά μεγεθών και τη διαφορά εποχών.

Και πρόσθεσα το εξής, ότι ο κ. Τσίπρας θέλησε να αντλήσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ένα μεγάλο ηγέτη δηλαδή. Και σας θυμίζω ότι ο μιμητισμός του έφτασε στο τραγικό επίπεδο της εγγαστριμυθίας, να μιμείται και τον τόνο της φωνής του Ανδρέα και τις χειρονομίες.

Και είπα ότι όταν είσαι ένα παιδί όπως ο κ. Τσίπρας, απαίδευτο, ακαλλιέργητο και με κακή κοινωνική αγωγή, η σύγκριση με αυτό που διαλέγεις, δηλαδή έναν πολιτικό γίγαντα, σε οδηγεί να είσαι πολιτικός νάνος. Άρα δεν παίρνουμε τους ηγέτες και τους μιμούμαστε, διότι εκεί υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι.

Κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες, τα δικά της χαρακτηριστικά και πιστεύω προσωπικά ότι ο καθένας πρέπει να εγγράφει το δικό του είδος ηγεσίας και δεν μπορούμε να ανασύρουμε μοντέλα που υπηρετήθηκαν σε άλλες εποχές και από άλλα μεγέθη. Αυτό είπα», εξήγησε ο κ. Ευθυμίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...