Δυτική Μακεδονία: «Βροχή» αιτημάτων για κήρυξη δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ζημιές προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας η σφοδρή βροχόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να πέφτουν «βροχή» τα αιτήματα από τους τοπικές άρχοντες για να κηρυχθούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε πως τη Δευτέρα νωρίς το πρωί θα αποστείλει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όλα τα αιτήματα που του έχουν ήδη κατατεθεί «και όσα ενδεχομένως θα ακολουθήσουν, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, αλλά και αύριο».

Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής αιτήματα κήρυξης των δήμων τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουν κατατεθεί από τους Καστοριάς, Εορδαίας, Άργος Ορεστικού και Αμυνταίου.

Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Κασαπίδης, ο οποίος βρίσκεται επί ποδός πραγματοποιώντας επισκέψεις σε διάφορες περιοχές προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος την κατάσταση που επικρατεί, «υπάρχουν ήδη μεγάλα προβλήματα από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...