Δραματικές εικόνες στη Λάρισα – Έσπασε ο Πηνειός

Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται σήμερα η στάθμη του νερού στον Πηνειό ποταμό, ο οποίος κατεβάζει μανιασμένος ορμητικά νερά στη Λάρισα.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν από χτες το βράδυ την πόλη της Λάρισας, κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό, καθώς σημειώνεται υπερχείλιση των φρεατίων εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που ρέει από το ποτάμι.

Οι όγκοι των υδάτων είναι τεράστιοι, όπως έρχονται από περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας, ενώ διασώστες παλεύουν να απεγκλωβίσουν κατοίκους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμο κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.

Μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς τον Τύρναβο πήραν οι κάτοικοι σε Βρυότοπο και Αμπελώνα καθώς έσπασε ανάχωμα στον Πηνειό, ο οποίος έχει υπερχειλίσει.

Το μήνυμα εκκένωσης αναφέρει ότι: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βρυότοπος & Αμπελώνας απομακρυνθείτε προς Τύρναβο λόγω σπασίματος αναχώματος Πηνειού».

Η ανάρτηση στο Twitter

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι «εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει τα 9,5 μέτρα.

Τα ξημερώματα είχε σταλεί μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος προκειμένου να απομακρυνθούν εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ