Διχάζεται η κυβέρνηση για την πανδημία

Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας διχάζει την κυβέρνηση καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί εμφανίζονται να υιοθετούν διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων αλλά και η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα που είναι και γιατρός χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι το ΕΣΥ έχει αρχίσει να δέχεται μεγάλη πίεση συνδέοντας τα οποία προβλήματα και με το γεγονός ότι ένας αριθμός εργαζομένων βρίσκεται σε αναστολή.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι πριν από λίγες μέρες δημοσίως η αναπληρώτρια υπουργός σε συνέντευξη της είχε πει ότι «αναπνευστήρες έχουμε… Το θέμα είναι ποιος θα παρακολουθεί τους αρρώστους. Με ποιον θα ανοίξω τις μονάδες; Ούτε νοσηλευτικό προσωπικό έχουμε, ούτε ιατρικό».

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι τον προβληματισμό της κ. Γκαγκα συμμερίστηκαν στελέχη του υπουργικού τα οποία ξέρουν από πρώτο χέρι την κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στο ΕΣΥ.

Μάλιστα στην σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου η αναπληρώτρια υπουργός φέρεται -σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή– να κατέθεσε πρόταση που έλεγε όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή να επιστρέψουν στην εργασία τους με την προϋπόθεση να υποβάλλονται σε δύο τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα, όπως άλλωστε προτείνει και η ΠΟΕΔΗΝ. Πρόταση ωστόσο η οποία δεν έγινε δεκτή.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε πάντως ένα βήμα παραπάνω όταν σε τηλεοπτική συνέντευξή της το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι «τα κρούσματα είναι πολλά», «ο εμβολιασμός είναι χαμηλά» και «το σύστημα Υγείας πιέζεται». Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ξεκάθαρα πως «εάν έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα θα πρέπει να αρχίσουμε να διαλέγουμε εάν θα βάζουμε ανθρώπους που έχουν εγκεφαλικό ή ένα ατύχημα ή εάν θα βάζουμε ασθενείς με κορωνοϊό».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι δυο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι εμφανίζονται να καθορίζουν τις εξελίξεις σε πολλά θέματα και οι οποίοι προφανώς κινούνται με πολιτικά κριτήρια ήταν ιδιαίτερα αρνητικοί στο ενδεχόμενο της επιστροφής των υγειονομικών καθώς δεν θέλουν να φανεί ως υποχώρηση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να συντάσσεται με την άποψη των στενών συνεργατών του, ακούει ωστόσο με ιδιαίτερη προσοχή τις ανησυχίες που εκφράζει η αναπληρώτρια υπουργός υγείας καθώς ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και διασωληνωμένων δείχνουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ