Διορισμοί golden boys με προκλητικούς μισθούς από την παρέα του Μητσοτάκη

«Όχι» στον νέο ΕΦΚΑ της κυβέρνησης διότι καταστρατηγεί τον ΑΣΕΠ και διορίζει με προκλητικούς μισθούς golden boys λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Συμμαχία που κατέθεσε χθες ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να… παρέμβει και σήμερα στη Βουλή και να καταγγείλει πως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να προστατεύσει αποτελεσματικά την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από την εκτίναξη της ακρίβειας, προβλέπει μισθούς ύψους 4.000 και 8.000 σε ημέτερους συνεχίζοντας την πολιτική του ρουσφετιού και της τακτοποίησης των «δικών μας παιδιών».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν μάλιστα πως «η κυβέρνηση σκορπάει δημόσιο χρήμα για τις εξυπηρετήσεις του πελατολογίου της και την ίδια ώρα σχεδιάζει να δώσει “ψίχουλα” στους πληττόμενους από την ακρίβεια πολίτες προαναγγέλλοντας ένα εφάπαξ επίδομα το Πάσχα».

Στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε και ανέπτυξε και η αρμόδια τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρεται πως επιτρέπεται ο διορισμός μετακλητών υπαλλήλων, χωρίς διενέργεια διαγωνισμού ή επιλογή από ανεξάρτητη αρχή σε θεσμοθετημένες θέσεις ευθύνης που βρίσκονται εντός της υπαλληλικής ιεραρχίας του e-ΕΦΚΑ.

Επίσης, τονίζεται πως το νομοσχέδιο παραβιάζει την αρχή της αξιοκρατίας, της ισότητας και της διαφάνειας, αφού επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων σε μόνιμες θέσεις ευθύνης χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού ή κατόπιν ελέγχου από τον ΑΣΕΠ. Συγχρόνως, παραβιάζεται-σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση- και η αρχή της ουδέτερης δημόσιας διοίκησης από πολιτικές και εξωθεσμικές πιέσεις, καθώς η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων λειτουργεί ως εγγύηση για λειτουργία απαλλαγμένη από κομματικές επιρροές.

Πάντως, η στάση που τήρησε το ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία για την ένσταση αντισυνταγματικότητας (παρών) προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη που σχολίασε: «Ξέρετε, στην κοινοβουλευτική παράδοση υπήρχαν οι ορεινοί, οι πεδινοί, τώρα υπάρχουν και οι “Ελβετοί”, οι άχρωμοι, οι ουδέτεροι, Φαίνεται συνάδελφοι του ΚΙΝΑΛ, ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το κόμμα σας εισήγαγε τον ΑΣΕΠ. Τον έχετε ξεχάσει».

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί ικανοποίηση από τη χθεσινή περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα καθώς η επαφή του προέδρου του κόμματος με τους πολίτες εναρμονίζεται με τη βούληση της ηγεσίας για ένα αδιαμεσολάβητο άνοιγμα προς την κοινωνία με στόχο την κατανόηση των προβλημάτων της. Αυτό το μοντέλο λένε στελέχη του κόμματος της απευθείας επαφής με το λαό θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ