Σάλος με υπόθεση γιατρού που εκτελούσε εμβολιασμούς «μαϊμού» σε αρνητές

Δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Βούλας-Βάρης – Βουλιαγμένης σε βάρος 50χρονου γιατρού, ο οποίος καταγγέλθηκε και κατηγορείται για εμβολιασμούς «μαϊμού». Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο γιατρός μετέβη στο Ασκληπιείο της Βούλας μαζί με πέντε άτομα, για τα οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν φίλοι του και ήθελαν να εμβολιαστούν αλλά φοβούνταν, γι’ αυτό τους συνόδεψε προκειμένου να τους εμβολιάσει ο ίδιος.

Την ώρα όμως του δήθεν εμβολιασμού, μία νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε τον γιατρό να πετάει το φιαλίδιο με το εμβόλιο στα σκουπίδια, να παριστάνει ότι εμβολιάζει τον πολίτη και τον κατήγγειλε. Προκλήθηκε αναστάτωση στο εμβολιαστικό κέντρο και ο γιατρός έφυγε αμέσως. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Κυριακή και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στον σχηματισμό της δικογραφίας που απεστάλη στον εισαγγελέα, καθώς ο γιατρός δεν βρέθηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, o γιατρός, που εργάζεται σε νοσοκομείο στα νότια προάστια, πήγαινε στον εμβολιαστικό χώρο με άτομα, ώστε να τα εμβολιάσει κατά του κορονοϊού, αλλά τελικά δεν τους έκανε το εμβόλιο. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τα άτομα αυτά είχαν προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό ή όχι και αν είχαν ενημέρωση ότι δεν τους έγινε τελικά το εμβόλιο.

Όλα άρχισαν πριν από δυο ημέρες όταν ο γιατρός του νοσοκομείου έφτασε μαζί με πέντε άτομα στο νοσοκομείο. Πήγε στο εμβολιαστικό τμήμα και ζήτησε από τη νοσηλεύτρια που είχε βάρδια, να εμβολιάσει ο ίδιος τα συγκεκριμένα άτομα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός προσποιούνταν ότι έκανε τον εμβολιασμό, αλλά πετούσε το εμβόλιο και τις σύριγγες στα σκουπίδια.

Η νοσηλεύτρια βρήκε μια σύριγγα με το εμβόλιο στο καλάθι των σκουπιδιών και αμέσως ενημέρωσε τους προϊσταμένους της. Στον έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τρεις επιπλέον δόσεις εμβολίου και αντίστοιχες σύριγγες.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον γιατρό, ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Σε βάρος του 54χρονου γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και για υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ