Διεθνής διάσκεψη για την Ουκρανία χωρίς την Ελλάδα που έχει αφανιστεί από τις διεθνείς εξελίξεις

Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να φιλοξενήσει διεθνές συνέδριο για την Ουκρανία, εντός του Αυγούστου, προσκαλώντας δυτικά κράτη, την Ουκρανία και μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία, όπως ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματούχοι από έως και 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, της Αιγύπτου, του Μεξικού, της Χιλής και της Ζάμπια, στην Τζέντα στις 5 και 6 Αυγούστου, ανέφερε η WSJ, επικαλούμενη διπλωμάτες που συμμετείχαν στη συζήτηση.

Η Ελλάδα φυσικά για άλλη μια φορά απουσιάζει. Όπως απουσιάζει από τις παρόμοιες συναντήσεις για την Λιβύη, παρότι είναι κράτος – μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που συνορεύει με την Βορειοαφρικανική χώρα!

Και όμως η Ελλάδα οφείλει να είναι εκεί. Διότι διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εθνικές μειονότητες στην Ουκρανία, την οποία φυσικά έχει εγκαταλείψει πλήρως. Επίσης έχει παραχωρήσει δωρεάν – όσον αφορά το κράτος φυσικά – το πολύτιμο πυραυλικό σύστημα Πάτριοτ στην Σαουδική Αραβία, οπότε ως ελάχιστο αντάλλαγμα θα έπρεπε να έχει προσκληθεί και μάλιστα σε εμβληματική θέση.

Εκτός εάν τα ανταλλάγματα θα έχουν λάβει κάποιοι απευθείας στις τσέπες τους…

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ