Διεθνές ένταλμα: Συνέλαβαν επιχειρηματία στην Ανάβυσσο που «άρπαξε» 1.123.000 ευρώ

Διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ουκρανικές Αρχές είχε εκδοθεί σε βάρος 58χρονου Ουκρανού επιχειρηματία, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες σήμερα το μεσημέρι στην Ανάβυσσο αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ο συλληφθείς, μέτοχος και διευθυντής εταιρίας προϊόντων τεχνολογίας που προμήθευε με αμυντικά υλικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε χρηματικό ποσό ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο 58χρονος Ουκρανός κατηγορείται ότι «άρπαξε» 1.123.000 ευρώ από τις προκαταβολές της ουκρανικής κυβέρνησης για την αγορά αμυντικών συστημάτων στον ουκρανικό στρατό και, κατόπιν, ως φαίνεται, διέφυγε στην Ελλάδα.

Στην Ανάβυσσο, όπου και εντοπίστηκαν στα ίχνη του, είχε εγκατασταθεί σε μία υπερπολυτελή βίλα, την οποία και είχε μετατρέψει σε «φρούριο», καθώς, προκειμένου να κρατά μακριά τα… αδιάκριτα βλέμματα, την είχε θωρακίσει με περιμετρικές κάμερες, υπερσύγχρονα συστήματα συναγερμού και υψηλή περίφραξη με ειδικά συρματοπλέγματα που έφεραν αιχμηρές λόγχες. Στις μετακινήσεις του, εξάλλου, πάντα χρησιμοποιούσε ένα «θηριώδες» τζιπ με φιμέ τζάμια, που έφερε πινακίδες ξένων κρατών.

Προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης

Ο συλληφθείς, εντοπίστηκε στη λεωφόρο Αναβύσσου, μέσα στο εν λόγω όχημα, την ώρα που έβαζε καύσιμα σε βενζινάδικο της περιοχής. Οι αστυνομικοί με γρήγορες κινήσεις τον ακινητοποίησαν, ενώ ο ίδιος, στην προσπάθειά του να αποφύγει της σύλληψης προέβαλε αντίσταση, χωρίς, όμως, να καταφέρει να ξεγλιστρήσει.

Με βάση την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 58χρονος Ουκρανός διωκόταν από τις ουκρανικές Αρχές για υπεξαίρεση και απόκτηση, κατοχή, χρήση και διάθεση περιουσίας που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα, με τη σύλληψη του να πραγματοποιείται κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο Τρίτη στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης στη χώρα του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...