Δημοψήφισμα οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρα (Κασσελάκης) ή αντι-Τσίπρα (Αχτσιόγλου) μέτωπο; Τι δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Σας έγραψα νωρίτερα τι αναφέρουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέξτε τώρα τι αναφέρει ένα ποιοτικό στοιχείο, ιδιαίτερα κρίσιμο.

Οι δύο πρώτοι, που θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, έχουν “κλειδώσει”. Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου έχουν κλειδώσει.

Οι δημοσκόποι βλέπουν ότι στον δεύτερο γύρο οι υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ο μεγάλος όγκος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο λεγόμενος κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφιζε Τσίπρα και όχι ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσουν Στέφανο Κασσελάκη.

Αντιθέτως, ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% και το σύστημα που υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα, το σύστημα που θέλει μικρό κόμμα και τον Μητσοτάκη να κυβερνά για πάντα, θα πάει στην Έφη Αχτσιόγλου.

Αυτό που έχουν αντιληφθεί όλοι, εκείνο που αποκάλυψε όλη αυτή η περίοδος στο δρόμο προς την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι αντι-Τσίπρα μέτωπο υπήρχε και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το σύστημα πηγαίνει χέρι-χέρι με τη Δεξιά, τον Μητσοτάκη και τη διαπλοκή. Διότι όπως σωστά είπε και ο Χρήστος Σπίρτζης, αυτό που προκύπτει είναι ότι το μέτωπο δεν ήταν αντι-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντι-Τσίπρα. Διότι ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι το σύστημα που τσάκισε τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα αγκαλιάζει και στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου.

Επομένως ένα ακόμη δίλημμα, εκτός από το “ή Κασσελάκης ή Μητσοτάκης“, είναι και το εξής: Τσίπρας] ή αντι-Τσίπρα μέτωπο;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ