Δημοσκόπηση-κόλαφος για το διεφθαρμένο καθεστώς Μητσοτάκη

«Πρωταθλητισμό» στη… διαφθορά κάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τη στάση των πολιτών απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη, με το 98% των πολιτών να θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα.

Ακολουθούν η Πορτογαλία με 96%, η Μάλτα με 95% και Σλοβενία με 95%.

Τις τελευταίες θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν το Λουξεμβούργο με 43%, η Δανία με 26% και η Φινλανδία όπου μόλις το 18% θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων εξακολουθεί να θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους, ενώ οι πολίτες της ΕΕ εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι σχετικά με τις προσπάθειες αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «οι Ευρωπαίοι παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς: το 65% των πολιτών πιστεύει ότι οι υποθέσεις διαφθοράς υψηλού επιπέδου δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς και μόνο το 30% πιστεύει ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αποτελεσματικές. Το 68% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους».

Παράλληλα, πάνω από 4 στους 10 (41%) θεωρούν ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα τους και το 43% ότι έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Τέλος, το 27% δήλωσε ότι έχουν βιώσει διαφθορά στην καθημερινή τους ζωή και το 75% αναφέρει ότι οι πολύ στενοί δεσμοί επιχειρήσεων και πολιτικής οδηγούν σε διαφθορά.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ