Δημοσκόπηση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ταράζει τα νερά – Ανατροπές και εκπλήξεις – Ποιος προηγείται

Μία δημοσκόπηση που θα ταράξει κι άλλο τα ήδη κυματισμένα νερά του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δημοσιευτεί αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του topontiki.gr.

Τα δεδομένα που καταγράφει αναμένεται να προκαλέσουν θυελλώδεις διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς δείχνει ότι έχει ξεχωρίσει το δίδυμο που θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλους, διασφαλίζοντας ήδη μεγάλο προβάδισμα από τους άλλους τρεις διεκδικητές.

Τοι ενδιαφέρον του γκάλοπ; Το γεγονός ότι έχει γίνει στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε ένα γενικό και αόριστο κοινό. Είναι δηλαδή μεταξύ των μελών και στελεχών που έχουν σύνδεση με την κομματική ζωή και δεν είναι απλά φίλοι, οπαδοί ή ψηφοφόροι. Είναι ενδεικτικό ότι περίπου το 78% του συνολικού δείγματος (1300 από τους 1670) λένε ότι θα προσέλθουν σίγουρα στις κάλπες για να ψηφίσουν, ενώ οι άλλοι απαντούν «μάλλον» ή «πιθανόν».

Πρόκειται δηλαδή για στοχευμένη έρευνα στο κομμάτι εκείνο που είναι το πιο κοντινό στην εκλογική διαδικασία, που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Κασσελάκης και Αχτσιόγλου προηγούνται – το αν είναι με αυτή τη σειρά θα αποκαλυφθεί με τη δημοσιοποίηση του γκάλοπ. Πάντως, η πρωτιά φαίνεται ότι θα κριθεί με ένα ποσοστό γύρω στο 40%.

Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά που δεν φαίνεται να επιτρέπει ελπίδα για δεύτερο γύρο, παρά μόνο για ρυθμιστικό ρόλο σε επαναληπτική αναμέτρηση, οι Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχεδόν με το ίδιο ποσοστό.

Τελευταίος ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος έχει διατηρήσει ένα ποσοστό περίπου 1%, ενώ 4% δηλώνει αναποφάσιστο ακόμα.

Σε τυχόν δεύτερο γύρο, ο συσχετισμός δυνάμεων δείχνει να παραμένει ο ίδιος με εκείνον του πρώτου. Φαίνεται δηλαδή ότι ακόμα κι αν δεν εκλεγεί αρχηγός από την πρώτη Κυριακή, η σειρά δύσκολα θα αλλάξει στο δεύτερο γύρο.   

Αλλά είναι γνωστό πως τα γκάλοπ είναι απλά και μόνο η φωτογραφία της στιγμής. Τάσεις και δυναμικές καταγράφουν, όχι οριστικά αποτελέσματα.

Το γκάλοπ μετράει και ποιοτικά στοιχεία. Θα σας «μαρτυρήσω» μόνο τούτο: Ο Κασσελάκης θεωρείται πιο καλός στην άσκηση της αντιπολίτευσης, η Αχτσιόγλου ότι μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ