Δημοσκόπηση-βόμβα για Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη – Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη (vid)

Τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών αλλά και των βουλευτών της κυβέρνησης καταγράφει δημοσκόπηση της Alco, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσίασε ο Alpha την Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

Στην ερώτηση για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 48% δηλώνει πως έχει αρνητική γνώμη, το 40% θετική ενώ το 12% απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι είναι ο πιο πρόσφατος από τους πολιτικούς αρχηγούς εντός Βουλής, καταγράφει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Πιο συγκεκριμένα, το 62% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έχει αρνητική γνώμη για τον Στέφανο Κασσελάκη, με το 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και μόλις το 18% να λέει ότι έχει θετική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Το 50% έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, με το 29% να έχει θετική γνώμη και το 21% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Σχετικά καλά ποσοστά καταγράφει ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς το 40% έχει θετική γνώμη και το 44% αρνητική.

Η γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς της κυβέρνησης

Αναφορικά με τη γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς της κυβέρνησης, ο πιο επιτυχημένος θεωρείται ο Νίκος Δένδιας με 32% και ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 15%. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης (10%), Κωστής Χατζηδάκης (8%), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (6%), Βασίλης Κικίλιας (4%), Νίκη Κεραμέως (3%) και την οκτάδα συμπληρώνει ο Μάκης Βορίδης με 2%.

Ο βαθμός ικανοποίησης από την κυβέρνηση

Σε ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες για το έργο της κυβέρνησης, καταγράφεται μια μικρή βελτίωση τους δύο τελευταίους μήνες. Το 27% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο (έναντι 25% τον Νοέμβριο), το 30% λίγο (19% τον Νοέμβριο) και καθόλου δηλώνει το 41% έναντι 52% τον Νοέμβριο του 2023.

Ισχυρή συσπείρωση για ΝΔ, χαλαρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ διατηρεί συσπείρωση που φτάνει στο 72%, ενώ παρατηρούνται μικρές διαρροές, κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ (4%). Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει συσπείρωση μόλις στο 62% με τις κυριότερες διαρροές του προς ΠΑΣΟΚ (6%), ΚΚΕ, Πλεύση και Νέα Αριστερά (από 5%).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...