Δημοσκοπήσεις: Δουλεύουν άγρια αυτή την ψυχούλα τον Ανδρουλάκη, όπως δούλευαν χθες τον Τσίπρα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αντιγράφουμε από άρθρο του Δημήτρη Μπεκιάρη:

Όταν τον Φεβρουάριο του 2008 ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή που ο Κώστας Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός και ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμαζόταν για την μεγάλη νίκη στις εκλογές, η διαπλοκή, που για τους δικούς της πολύ σοβαρούς λόγους έτρεμε την έλευση Παπανδρέου στην εξουσία, είχε παίξει τα ρέστα της “φουσκώνοντας” τα ποσοστά του νεαρού τότε προέδρου του μικρού και ακίνδυνου κόμματος της Αριστεράς.

Κάποιες δημοσκοπήσεις είχαν φτάσει να δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ – σε συγκυρία σκληρού δικομματισμού – να αγγίζει ποσοστά της τάξης ακόμη και του 18%. Για όσους δεν θυμούνται ή θέλουν σκόπιμα να ξεχνούν ακόμη και ο Πρετεντέρης μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το Mega Channel τον προωθούσε σαν να ήταν το δικό του παιδί. Το αντι-Παπανδρέου σύστημα πίστευε πως “στήνοντας” το “πουλέν” του Αλαβάνου θα τοποθετούσε εμπόδια στη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ οι δημοσκοπήσεις και η νίκη του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 ήταν σαρωτική.

Ε λοιπόν, έτσι δουλεύουν σήμερα τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπως έκαναν το 2008 με τον Τσίπρα. Τότε στόχος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα στόχος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Τότε τους έκανε τη δουλειά ο Τσίπρας, τώρα τους κάνει τη δουλειά ο Ανδρουλάκη. Τα δομημένα συμφέροντα ξέρουν τι δουλειά τους. Τότε δούλευαν τον Αλέξη Τσίπρα και δοκίμαζαν την κοινή λογική. Σήμερα κάνουν το ίδιο παιχνίδι με τον ολίγιστο, Νίκο Ανδρουλάκη. Πάντοτε, όμως, κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους.

Όλοι γνωρίζουν ότι τελικά τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ θα κινηθούν σε συνθήκες πραγματικής εκλογικής μάχης σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ