«Δημοσιογραφική αλητεία…» – Η τραγωδία του Βασίλη Χιώτη και η κατάντια του ΣΚΑΪ που έχει τέτοιους δημοσιογράφους

Με ένα «έκανα φάουλ» και ένα «τιμώ τον πρόεδρο του Σύριζα» ο Βασίλης Χιώτης παρέκεμψε το ανόητο αστείο του (αστείο;) με το οποίο νόμιζε ότι θα λιποθυμήσει από τα γέλια το ραδιοφωνικό κοινό του, αλλά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό:
Αναλύθηκε σε κλάματα η δημοσιογραφία που έχει τέτοια στελέχη (διευθυντής τού 100,3 του Σκάι, ο κύριος) και ξέσπασαν σε επιθέσεις τα σόσιαλ μίντια. Το είχε πει; Αναφερόμενος στο πού θα καταταγεί στον στρατό ο κ. Κασσελάκης, ο Β. Χιώτης είπε γελώντας ότι «βγάζουν καλά σύκα στην Καλαμάτα».

Ανατριχίλα! Όχι από τα γέλια, από την ντροπή. Γιατί ο Βασίλης Χιώτης περά το βαρύ ατόπημα (αφού δεν το ΄χεις το χιούμορ, τι το ταλαιπωρείς;) έχει κάνει και προηγούμενο, όχι απλώς στα όρια τού φάουλ, όπως αξιολόγησε τώρα τη δημοσιογραφική του πατάτα, αλλά στο επίπεδο «αντιαθλητικής»
ενέργειας που τιμωρείται με ντισκαλιφιέ –με αποβολή.

Ήταν τότε που έβγαλε τον «αποκλειστική» (με εισαγωγικά) «είδηση» (με πολλά εισαγωγικά), πάλι ως διευθυντής, στο Βήμα FM εκείνη τη φορά, ότι ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απέκτησε σε πλειστηριασμό σπίτι τού οποίου ο ιδιοκτήτης είχε αυτοκτονήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Η πληροφορία ήταν τελείως ανυπόστατη και το Μαξίμου τη χαρακτήρισε με μια σκληρή φράση: «Δημοσιογραφική αλητεία».

Σε εκείνο το βαρύτατο ατόπημα ο Χιώτης αντέδρασε όπως έπρεπε: παραιτήθηκε από τον σταθμό κα από τον ΔΟΛ (αν και γράφτηκε ότι η παραίτητή του έγινε για άλλα αίτια). Τώρα την έβγαλε με μια ανάρτηση για την αναγνώριση του λάθους και με πολλή υποκρισία. Γιατί έγραψε ότι απεχθάνεται τα ομοφοβικά σχόλια (κοροϊδία γιατί ομοφωνικό ήταν αυτό που έκανε) και ότι σέβεται το Κασσελάκη. Τον σέβεται με τέτοια χυδαιότητα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 19:ΟΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ 13/10: Μερικές ώρες μετά την ανάρτηση αυτού του θέματος, έγινε γνωστό (από δημοσίευση του e-tetradio.gr) ότι ο Βασίλης Χιώτης παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του ραδιοφώνου του Σκάι (θα συνεχίσει όμως την εκπομπή του με τον Νότη Παπαδόπουλου). Η παραίτηση δεν έχει σχέση με το ατυχέστατο σχόλιό του για τον Στέφανο Κασσελάκη. Είχε υποβληθεί πριν από έναν μήνα αλλά του ζητήθηκε να παραμείνει έως τις αυτόδιοικητικές εκλογές. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ