Δημοσίευμα-βόμβα: Ξανά στο προσκήνιο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Θα γίνει αρχηγός κόμματος;

Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την διάσπαση του Σαββατοκύριακου.

Διάσπαση που θα προκαλέσει η Ομπρέλα και όσες υπογραφές την συνοδεύσουν.

Μετά το χαλασμό που θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή, θα υπάρξει και ανακοίνωση που θα συγκροτεί νέο πολιτικό φορέα για την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά.

Σύμφωνα με το radar.gr ομάδα της Αχτσιόγλου δεν είναι θερμή, θέλει να υπάρχει για να διαφωνεί αλλά σε ανεκτά πλαίσια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να συντηρεί την εσωστρέφεια.

Τι θέλει; Να μην πάει καλά στις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης και έτσι να μπορεί να τον αμφισβητήσει ανοικτά στα όργανα.

Όμως, μέσα σε αυτή την διάσπαση – και λόγω της ολιγωρίας της Αχτσιόγλου να ηγηθεί- αρχίζουν και αναδύονται στελέχη που μέχρι τώρα ήταν μη ενεργά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το radar.gr, κάποιοι μιλήσανε για ενεργοποίηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως κεντρικού προσώπου στον νέο πολιτικό φορέα που σχεδιάζεται από την στιγμή που η Αχτσιόγλου δεν κινείται ηγετικά σε αυτή τη φάση.

Από την άλλη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα δώσει το μήνυμα της απόσχισης, όμως, δεν μπορεί να ηγηθεί του νέου φορέα.

Θα πρέπει να κάνει πίσω για να έρθει ένα νεότερο στέλεχος με προοπτική.

Ο Σακελλαρίδης θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει μία απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη.

Είναι πιο διαβασμένος, πιο επικοινωνιακός και με πολιτική συγκρότηση και το κυριότερο θυμίζει η παρουσία του άφθαρτο Τσίπρα.

Έχει, επίσης, μία όμορφη σύζυγο-κεντρική παρουσιάστρια μεγάλου καναλιού που θεωρείται από τις «αντικειμενικές». Γενικότερα έχει τα φόντα να προχωρήσει.

Όμως, υπάρχει και ένα αρνητικό. Αν ο νέος πολιτικός φορέας που θέλουν να φτιάξουν οι αποσχίσαντες της Ομπρέλας δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση τότε δεν θα έχει και μεγάλη ελπίδα επιβίωσης.

Μπορεί να μπει στην ευρωβουλή με το ζόρι αλλά θα έχει ταβάνι.

Μόνο αν υπάρξει απόσχιση βουλευτών και δημιουργία νέας Κ.Ο στην Βουλή, θα μπορούσε ο νέος φορέας να έχει εκπροσώπηση και προοπτική για το μέλλον.

Το καλό για τον Κασσελάκη είναι και το εξής: Οι τάσεις μέσα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του είναι πολλές και δεν συμφωνούν πάντα μεταξύ τους.

Υπάρχει η Ομπρέλα που και αυτή είναι μπερδεμένη όσον αφορά στις κινήσεις της, υπάρχει η ομάδα της Αχτσιόγλου που και αυτή δεν είναι συντονισμένη αφού υπάρχουν οι Χαρίτσης-Ηλιόπουλος που θέλουν παραμονή στο ΣΥΡΙΖΑ και τα αδέρφια Τζανακόπουλοι που θέλουν άμεση αποχώρηση.

Υπάρχει η ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπάρχουν οι πασοκογενείς που δρουν ανεξέλεγκτα αλλά και η Πράσινη Αριστερά του Πέτρου Κόκκαλη.

Που θα τοποθετηθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης;

Κανείς δεν ξέρει, διότι μάλλον όλοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ