«Δεν θα επιστραφούν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους» – Ο Άδωνις ουσιαστικά παίρνει πίσω αυτό που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και εισπράχθηκαν στους ανεμβολίαστους δεν θα επιστραφούν. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ΗΠΑ με τα φοιτητικά δάνεια ως αντίστοιχη κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν ως μέτρο πίεσης για την ενίσχυση των εμβολιασμών και όχι για εισοδηματικούς λόγους.

Ο υπουργός εξήγησε ότι σε κάθε απόφαση διορθωτικής φύσεως του κράτους, πάντα υπάρχει κάποια μορφή αδικίας. Συμπλήρωσε ότι ο κύριος λόγος για τη διαγραφή των προστίμων ήταν η αποστολή ενός μηνύματος ότι η χώρα πρέπει να περάσει στη φάση του τακτικού εμβολιασμού.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που χρωστούσαν τα πρόστιμα ήταν άνω των 80 ετών, δηλώνοντας ότι δεν θα ήταν δίκαιο να εισπράξουν τα πρόστιμα από αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ο Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη να γίνεται ετήσιος εμβολιασμός, ανάλογα με το εμβόλιο της γρίπης, απομακρυνόμενοι από την αρχική λογική των πολλαπλών δόσεων εμβολίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ