«Δεν θα αντέξουμε…» – Κραυγή απόγνωσης από τους βουλευτές της ΝΔ που καταρρέει

Όλο και πιο βαρύ γίνεται το τελευταίο διάστημα το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι «γαλάζιοι» βουλευτές δέχονται έντονες πιέσεις από τους ψηφοφόρους για την οικονομική κατάσταση.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Το θέμα της ακρίβειας και, κυρίως, το ύψος των λογαριασμών είναι στην ημερήσια διάταξη, είναι δε χαρακτηριστικό πως στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών το μεγαλύτερο ρουσφέτι που ζητείται είναι είτε να βρεθεί τρόπος να μειωθεί το ποσό που πληρώνουν για το ηλεκτρικό ή το φυσικό αέριο, είτε να …τσοντάρουν οι ίδιοι οι βουλευτές για την πληρωμή!

«Πέρα από το φθινόπωρο δεν θα αντέξουμε, κάντε εκλογές τον Σεπτέμβρη, αφού δεν τις κάνετε τώρα», είναι το μήνυμα που αποστέλλει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών προς το Μαξίμου, ενώ στην ίδια γραμμή είναι και ουκ ολίγες υπουργοί!

Είναι δε χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμα και συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Και στο Μαξίμου, άλλωστε, κατανοούν τρεις συν ένα σοβαρούς λόγους που είναι πιθανόν ο πρωθυπουργός να αλλάξει την απόφασή του για εκλογές την προσεχή άνοιξη, παρά τις περί του αντιθέτου απόλυτες δημόσιες τοποθετήσεις του:

Πρώτον, οι υπουργοί τον τελευταίο χρόνο κατεβάζουν τα μολύβια-πολύ περισσότερο που ο πρωθυπουργός δείχνει να μην μπορεί να κάνει ανασχηματισμό, καθώς αυτός περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει, παρά θα επιλύσει!

Δεύτερον, οι βουλευτές δυσκολεύονται να πάνε στις περιφέρειές τους, κυρίως όμως φοβούνται πως όσο καθυστερούν οι κάλπες μεγαλώνουν οι πιθανότητες εκλογικής ήττας ή και σχηματισμού κυβέρνησης από τις κάλπες με απλή αναλογική, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν οι μισοί στην επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα!

Τρίτον, όσο αδυνατίζει η κυβέρνηση τόσο τα διάφορα συμφέροντα (οι … «νταβατζήδες», που έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής), θα την πιέζουν για περισσότερες ρυθμίσεις υπέρ της, με αποτέλεσμα –και παρά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης- κάποιοι να βρεθούν (για πρώτη φορά) απέναντί της!

Ο κυριότερος ωστόσο λόγος που επανεξετάζεται το θέμα του χρόνου των εκλογών είναι ότι εκτιμάται πως με την καθυστέρησή τους και μετά το φθινόπωρο, ο κίνδυνος να μην γράφει τρία μπροστά το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας γίνεται όλο και πιο πιθανός. Και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τις πρώτες κάλπες, με την απλή αναλογική, χωρίς τη Νέα Δημοκρατία, το ίδιο…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...