«Δεν ειπώθηκε λέξη για νεκρούς στον Αλέξη Τσίπρα» – Αποκαλυπτική η Δούρου για το Μάτι

Στην πρόσφατη δίκη, η Ρένα Δούρου, πρώην περιφερειάρχης Αττικής, περιέγραψε τις προσπάθειες της Περιφέρειας για την ενημέρωση και τον συντονισμό κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Στην κατάθεσή της, η Δούρου εξέφρασε ανησυχίες για την ανεπαρκή ενημέρωση που είχε λάβει από τις αρμόδιες αρχές και τονίστηκε η περιπλοκότητα της κατάστασης.

Η Δούρου ανέφερε ότι, παρά τη γνώση της πυροσβεστικής για τους νεκρούς, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Υποστήριξε ότι η πυροσβεστική φοβήθηκε να περιγράψει την τραγική εικόνα της κατάστασης, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για την επικοινωνιακή προσέγγιση που ακολουθήθηκε.

Η πρώην περιφερειάρχης επισήμανε επίσης ότι δεν είχε λάβει επαρκή ενημέρωση ούτε η ίδια, καθώς η Περιφέρεια αναζητούσε συνεχώς πληροφορίες για την εξέλιξη της φωτιάς και την αντίδραση των αρχών. Αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Τόσκα, τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε για τις δυσκολίες και την προσπάθεια διάσωσης των πολιτών, χωρίς να ζητηθεί κάποια βοήθεια από την Περιφέρεια.

Η κ. Δούρου τόνισε ότι, παρά τις προσπάθειες της Περιφέρειας για παρέμβαση και συνδρομή, η ευθύνη για την οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων ήταν αποκλειστικά της Πυροσβεστικής. Επισημαίνοντας την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της αγωνίας και του φόβου που επικρατούσε, η κ. Δούρου περιέγραψε την απόγνωση και την ανησυχία που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ