ΔΕΘ: Τι κέρδισε και τι έχασε ο Μητσοτάκης

Η επόμενη μέρα της παρουσίας του πρωθυπουργού στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, βρίσκει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μουδιασμένα, καθώς αυτό που κατάλαβαν οι περισσότεροι είναι ότι έτσι όπως είναι η παρούσα Βουλή πολύ δύσκολα θα βρεθεί κυβερνητικός εταίρος για την ΝΔ στην περίπτωση που δεν καταφέρει να έχει αυτοδυναμία, εκτός και αν τελικά ο πρωθυπουργός πέσει στην ανάγκη του Κυριάκου Βελόπουλου, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό…

Όπως γράφει η Πηνελόπη Νάσσου στο topontiki.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο αφήγημα της αυτοδυναμίας κλείνοντας παράλληλα το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, των πρόωρων εκλογών και του ανασχηματισμού, λέγοντας ότι «δεν είναι κωλοτούμπας».

Το είπε μάλιστα με τέτοια έμφαση, που αρκετοί θεώρησαν ότι η όλη ιστορία της αλλαγής του εκλογικού νόμου που διακινήθηκε από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, έγινε προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ να διορθώσει το θεσμικό του προφίλ το οποίο έχει υποστεί σοβαρό ρήγμα εξ αιτίας της υπόθεσης των υποκλοπών.

Όπως και να έχει πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξη εμφανίστηκε έτοιμος να μην κάνει κανένα λάθος που θα του στοίχιζε -πετώντας όπου έπρεπε ακόμα και την μπάλα στην εξέδρα- προκειμένου να πετύχει τέσσερα πράγματα:

  • να ξαναχτίσει το λαβωμένο προφίλ του ήρεμού και αποφασιστικού πολιτικού
  • ν’ αναβιώσει το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο το οποίο φαίνεται ότι έχει υποστεί ρωγμές
  • να εμφανίσει το αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης ως το χειρότερο σενάριο και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την χώρα
  • να ταυτίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας παράλληλα ανοικτούς τους δίαυλους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Σύμφωνα με το topontiki.gr, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην συνέντευξη έτοιμος ν’ ακολουθήσει τις οδηγίες του στενού συνεργάτη του Αμερικανού επικοινωνιολόγου και σύμβουλου του Σταν Γκρίνμπεργκ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί κατά της αλλαγής του εκλογικού νόμου και των πρόωρων εκλογών με την λογική ότι και οι δύο κινήσεις θα έστελναν στους ψηφοφόρους το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό και γι’ αυτό αναζητά τρόπους για να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα του.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «τεκμηριωμένη» την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, προσθέτοντας ότι τα ρήγματα στην εθνική ασφάλεια δεν δημιουργούνται από τον μπακάλη ή το μανάβη, αλλά από πρόσωπα με εξουσία και κύρος. Κάλεσε μάλιστα εκ νέου τον κ. Ανδρουλάκη να πάει στην ΕΥΠ και να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της παρακολούθησης του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ