Δείτε την ΑΙ παιδική φωτογραφία του Έλον Μασκ που έγινε viral (pic)

Μια από τις τελευταίες μόδες που κατακλύζουν το Διαδίκτυο είναι η δημιουργία φωτογραφιών με τη χρήση εργαλείων και προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες από αυτές δημιουργούν σύγχυση και προβλήματα εξαιτίας της ρεαλιστικότητας τους όπως αυτή που έδειχνε μια έκρηξη στο αμερικανικό Πεντάγωνο με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός που έφτασε μέχρι τη Γουόλ Στριτ και να υπάρξει ένα μίνι χρηματιστηριακό κραχ μέχρι να γίνει γνωστό ότι δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτε. Σε άλλες περιπτώσεις το φωτογραφικό αποτέλεσμα έχει περισσότερο ψυχαγωγικό και χιουμοριστικό χαρακτήρα με την ρεαλιστικότητα των εικόνων πάντως να δημιουργούν σε πρώτο τουλάχιστον επίπεδο αληθοφανείς εντυπώσεις που προκαλούν διαφόρων ειδών αντιδράσεις.

Ενας από τους αγαπημένους στόχους των χρηστών του Διαδικτύου που αποφασίζουν να δημιουργήσουν φωτογραφίες ΑΙ και να τις κυκλοφορήσουν στη συνέχεια μέσω των social media στον κυβερνοχώρο είναι ο Ελον Μασκ. Πρόσφατα κάποιος δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών προϊόν τεχνητής νοημοσύνης που έδειχναν τον Αμερικανό μεγιστάνα να αγκαλιάζει και να φιλά θηλυκής μορφής ανδροειδή.

Ενας χρήστης του Twitter αποφάσισε να δημιουργήσει με πρόγραμμα ΑΙ μια φωτογραφία του Ελον Μασκ σε παιδική ηλικία με το αποτέλεσμα να είναι όπως πάντα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αλλά και να φέρνει χαμόγελα σε όποιον την βλέπει αφού η φωτογραφία μοιάζει με μια αντιστραμμένη εκδοχή του Μπέντζαμιν Μπάτον. Στην γνωστή ταινία ο Μπραντ Πιτ γεννιέται ως ηλικιωμένος και καθώς περνούν τα χρόνια γίνεται νεότερος ενώ στην συγκεκριμένη φωτογραφία ο Ελον Μασκ μοιάζει με μια παιδική εκδοχή της σημερινής του εικόνας και εαυτού.

Όπως άλλωστε αναμενόταν ο Έλον Μασκ εσπευσε να σχολιάσει την φωτογραφία που έχει γίνει viral αναφέροντας σε άναρτηση του στο Twitter ότι «μάλλον το παρακάνα με τη θεραπεία αντιγήρανσης που δοκίμασα»… Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα βλέπουμε συχνά τον Μασκ από εδώ και πέρα σε φωτογραφίες προϊόν της φαντασίας χρηστών του Διαδικτύου και της τεχνητής νοημοσύνης με τις πιο πετυχημένες εξ αυτών να κερδίζουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...