Δένδιας: «Δεν εμπιστευόμαστε στην Τουρκία»

Η πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Δένδια στο Action24 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Τσεκούρα αποτέλεσε κεντρικό θέμα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να αποφεύγει τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και να επικεντρώνεται σε κρίσιμα θέματα για τη χώρα και την κυβέρνηση.

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά, ο Δένδιας τόνισε την απουσία εμπιστοσύνης προς την Τουρκία, αν και αναγνώρισε τις πρόσφατες αλλαγές στη στάση της. «Έχουμε παρατηρήσει μια αλλαγή ύφους από την Τουρκία, αλλά οι θέσεις της παραμένουν αμετάβλητες. Δεν εμπιστευόμαστε, παρακολουθούμε στενά και αντιδρούμε ανάλογα», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, εκφράστηκε αισιόδοξα από το Νταβός, καλώντας σε μείωση της έντασης και συνεργασία με την Τουρκία, ιδιαίτερα στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Σε άλλο σημείο, ο Δένδιας επισήμανε την προμήθεια των μαχητικών F-35 από την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ευρύτερες αλλαγές στον τρόπο σχεδιασμού της εθνικής άμυνας.

Προχωρώντας, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή αποστολή για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ εξέφρασε τις απόψεις του και για τις αλλαγές στη θητεία των στρατευσίμων.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ασφαλής μόνο για ρωσικά και κινεζικά πλοία

Επίσης, ο υπουργός προέβη σε σχόλια για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, δηλώνοντας ότι θα μελετήσει το σχετικό νομοσχέδιο και θα τοποθετηθεί ανάλογα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...